Odpalanie Seat Leon

06 Lut 2021, 21:38

Witam męczę się z problemem ciężkiego odpalania po zimnej nocy. Moje autko to SEAT LEON 1M1 1.6 16V 105KM +ZAŁOŻONE LPG. Auto nie chce od razu wskoczyć na te 1100 obrotów tylko męczy się kilka sekund i dopiero jest okej. Im temperatura jest niższa tym ciężej mi go odpalić. Problem występuje tylko w zimie i tylko przy pierwszym odpalaniu po nocy/postoju minimum 5 h, każde kolejne odpalanie jest od strzała. W lato w ogóle problemu nie ma. Wymieniałem świece, filtry wszystkie, zawór egr, gasiłem samochód na benzynie, czyszczona przepustnica, akumulator nowy, alternator sprawdzony. Komputer błędów nie pokazuję więc już nie wiem co robić :( Wstawiam link jak wygląda to odpalanie :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem i mi pomoże
Pozdro
luther165
Obserwowany

06 Lut 2021, 22:02

luther165 napisał(a):

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

... e=youtu.be
16 sekund filmu i pali . Tak naprawdę to co najwyżej 4 sekundy. Ja bym się nie czepiał , nie szukał problemu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lut 2021, 22:12

Akurat dzisiaj o dziwo dość szybciej, dwa dni temu jak było minus 7 to 4 razy musiałem kręcić zanim odpalił. Jeżeli męczy się również przy temperaturach bliskich zeru to nie uważam że jest to normalne odpalanie
luther165
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...