Seat Leon II 1.9tdi cięższe odpalanie i głośniejsza praca silnika

10 Lip 2017, 00:38

Witam wszystkich , od 4 miesięcy posiadam Seata Leona II 1.9 TDI BXE z 2007 roku przebieg 230 tys . Od pewnego czasu samochód zaczął ciężej palić tak 2-3 sekundy dłużej muszę go kręcić , jak już odpali silnik chodzi nie równo , w sumie nie zależnie czy jest zimny czy ciepły . Nie równa praca silnika zaczęła się jakoś 3 miesiące temu , wymienione panewki wymieniona dwu masa przy przebiegu 180 tys na wszystko dostałem faktury , rozrząd tez był wymieniony. Początkowo myślałem o przepychaczach hydraulicznych ale to raczej by mi tulko albo jakoś głośnej stukało , mechanicy tez nie wiedza za bardzo co może być przyczyna. Liczę na wasza pomoc (moze ktoś się spotkał z takim problemem ) bo już nie mam sił do tego samochodu a tez nie chce inwestować w niego nie wiadomo jakie pieniądze skoro wraz ma chodzić tak nie równo. Dołączam filmik pracy silnika (słuchać lekkie stukanie ale to raczej nic wspólnego z tym kręceniem przy odpalaniu )

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tomek1997
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 03 2015
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Seat Leon 1p
Silnik: 1.9 Tdi 105 km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Lip 2017, 07:49

Na filmie klekocze jak diesel :mrgreen: mozliwe ze rozrzad zle ustawiony
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Akumulator (nie)całkowicie bezobsługowy
    Wielu sprzedawców akumulatorów po dziś dzień spotyka się z zapytaniami ze strony klientów czym tak naprawdę jest akumulator bezobsługowy oraz czy akumulator zamontowany w ich samochodzie jest bezobsługowy? ...