Omega dziwnie leza kola

23 Sty 2013, 21:01

Witam wszystkich mam dziwna rzecz w omedze mianowicie dopiero co ja kupilem i bylem swiadomy ze trzeba ustawic zbierznosc z tylu (bo mowimy o tyle). Koła dosłownie leżą i tnie opony od srodka bylem na ustawieniu zbierznosci no i powiedzial mi ze tego sie nie da wyregulowac i nigdy takiego czegos nie widzial cos tam niby pokrecil ale nic nie wskórał jakis magik mi podpowidzial ze to sprezyny no faktycznie jedna byla peknieta kawalek brakowalo kupilem dwie nowe i zalozylem ale nic to nie zmienilo moze ktos spotkal sie z takim przypadkiem?
kamilszczak01

• 26 Sty 2013, 17:44

A tuleje w wahaczach nie są wybite?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Sty 2013, 13:45

Właśnie,sprawdź tuleje wahacza jak i pozostałe elementy zawieszenia,być może wymagają one napraw i stąd taki problem. Daj znac jak będziesz już po wizycie w warsztacie.
    Dabtuner
    Aktywny

24 Lut 2013, 14:12

słuchajcie bylem na sciezce (wszystko ok) i u mechanika nikt takiego czegos nie widzial i mi mowia '' moze to moze tamto a moze jeszcze tamto'' nie chce wstawiac do mechanika bo zacznie mi wszystko wymieniac ( a tak to ja sobie sam moge zrobic) i dodam ze zalezy jak auto stoi to roznie sie ukladaja te kola jak np jedno stoi na pagorku to z drugiej strony stoi prosto juz sam nie wiem slyszalem tez jedna opinie ze trzeba cała ławe wymienic ale nie wierze ze cos by sie tam wygieło
    kamilszczak01

28 Lut 2013, 16:19

Czemu nie wierzysz? Tak czy inaczej warto to sprawdzić,nawet już poświęcić kilka zł więcej i wybrać się nawet do ASO aby to sprawdzili. Nie widzę za bardzo innego rozwiązania skoro żaden mechanik nie wie gdzie leży przyczyna.
    Turbopama
    Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
    Auto: BMW M3

01 Mar 2013, 17:38

dlatego nie wierze bo to nie jest przyczepa na kartofle ze mozna ja przeładowac zeby cos sie zgieło i to te nie kombi tylko sedan
    kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wywrotki giganty to największe ciężarówki na świecie
      Wozidła sztywnoramowe to największe na świecie pojazdy kołowe. Ładowność największych z nich znacznie przekracza 300 t, a wielkość odpowiada dużemu jednorodzinnemu domowi. Zbudowanie tak imponujących rozmiarami pojazdów ...