Opel Astra 1.4 16V Problem z odpalaniem

08 Paź 2007, 20:30

Witam. Mam bardzo dziwny problem z moja Astrą. Samochód ma problemy z zapalaniem po dłuższym postoju (ok. 30 min). Muszę dość długo go kręcić i wciskać pedał gazu. Po odpaleniu i zgaszeniu silnika auto odpala już dobrze ale wystarczy, ze znów postoi dłużej i problem pojawia się znów. U mechanika wymieniłem pompę paliwa i nic to nie dało. Co to może być?
Lukasobiker83
Nowicjusz
 
Posty: 3
  • 08 Paź 2007, 20:50

    Napisz czy dobrze odpala na zimnym silniku.
    andrzej_124
    Stały forumowicz
     
    Posty: 1704

    08 Paź 2007, 20:54

    Na zimnym silniku np. po nocy odpala ciężko. Ale nawet jeśli silnik jest rozgrzany i postoi ok 30 min to już są problemy.
    Lukasobiker83
    Nowicjusz
     
    Posty: 3

    08 Paź 2007, 22:39

    :D Powiem to, co zwykle: kiedy wymieniałeś filtr powietrza, świece, kable WN? To jest standard w zapłonie iskrowym, czyli dla silnika benzynowego... :wink:
    fordon
     

    09 Paź 2007, 08:43

    A ja bym zainteresował się rozrusznikiem i układem ładowania.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika
     
    Posty: 17586
    Zdjęcia: 1188
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

    17 Gru 2009, 18:28

    Witam ja mam taki problem mam opla astre 1 z silnikiem 1,6 16v przed włozeniem nowego akumulatora normalnie odpalał a jak wsadziłem nówke akumulator tez odpali ale pochodził z 4 minuty i zgasł a później juz lipa nie chce odpalić a śmierdzi gazem i paliwem co mam robić pilne!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Aha zapomniałem dodać ze nie dawno był robiony remont silnika a dokładnie zawory pozdrawiam :cry:
    kozbi
    Nowicjusz
     
    Posty: 1
    Miejscowość: Żory
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

    KONKURS WAKACYJNY 2021 - Mamy dla Was karty podarunkowe Allegro
    Konkurs wakacyjny 2021 dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 1 września włącznie). Mamy dla Was Karty podarunkowe Allegro! Każdy kto odwiedza nasze forum i wypowiada się na nim pisząc tematy, posty, ...
    Toyota Verso-S (2005–2017)
    To kolejny minivan Toyoty w segmencie B. Powstał w 2005 roku jako następca Toyoty Yaris Verso i był produkowany do roku 2017. W Europie występował pod nazwą Verso-S, a na innych rynkach jako Toyota Ractis. Auto doczekało ...

  • 22 Gru 2009, 20:25

    miałem taki przypadek(opelek nie odpalał,a jak odpalił to zaraz gasł) wymieniłem moduł zapłonu razem z radiatorem i pomogło.
    ryszard10
    Nowicjusz
     
    Posty: 29

    22 Gru 2009, 21:13

    Lukasobiker83 Wymień czujnik temperatury (2 kable)
    DAWID-89RW
    Początkujący
    Awatar użytkownika
     
    Posty: 96
    Miejscowość: Chełmza
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Citroen BX 16 RS

    22 Gru 2009, 22:07

    archeolodzy kocham was^^ ps. temat ma juz 2 lata
    luk91
    Nowicjusz
     
    Posty: 12
    Miejscowość: Tarnów

    23 Gru 2009, 11:47

    ale takie usterki występują dalej panie archeologu i może jeszcze ktoś skorzysta z tych informacji.
    ryszard10
    Nowicjusz
     
    Posty: 29

    23 Gru 2009, 18:17

    to nie lepiej w aktualnych tematach pisać?
    luk91
    Nowicjusz
     
    Posty: 12
    Miejscowość: Tarnów

    24 Gru 2009, 16:06

    jak ktoś szuka jakiś informacji to szuka wszędzie i w starych i nowych. pozdrawiam
    ryszard10
    Nowicjusz
     
    Posty: 29