Opel Astra 2 1.4 16v - wyciek oleju.

26 Kwi 2009, 14:05

Witam.
Kupiłem Opla Astrę 2 1.4 16v, rok produkcji `99 . Mam problem z wyciekiem oleju pod miska olejową. Olej kapie z zaślepek gumowych znajdujących się w misce olejowej. Simering na wale korbowym jest na pewno dobry. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam.
xbogdan
Nowicjusz

Miejscowość: Gorlice.
  • 26 Kwi 2009, 22:08

ople maja taka wade ze po pewnym czasie zaczynaja cieknac spod miski wystarczy wymienic uszczelke miski olejowej i bedzie wszystko ok. nie ma sie czym martwic to normalne w oplach
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

27 Kwi 2009, 17:38

to nie jest na pewno wyciek spod miski, bo załozyłem nową uszczelkę i w dodatku na kleju i mimo tego olej i tak kapie z zaślepek gumowych znajdujących się w dolnej części miski od strony skrzyni biegów.
    xbogdan
    Nowicjusz

27 Kwi 2009, 20:35

mógbys zrobic zdjecie tych zaslepek
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

28 Kwi 2009, 18:23

nie dam rady zrobić zdjecia,bo oddałem auto do warsztatu bo nie mogłem znieść już tego kapania. pozdrawiam.
    xbogdan
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
      Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...