REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
może jeżeli akumulator jest słaby ale jeżeli kręci dobrze to i powinien zapalić.adammerek napisał(a):czy zepsuty regulator może być przyczyną braku zapłonu?
adammerek napisał(a):Nie pomaga metoda na pych
adammerek napisał(a):Pompa paliwa była ostatnio wymieniana więc raczej odpada.
adammerek napisał(a):W jego samochodzie przy awarii tego czujnika (bodajże Halla) samochód odpalał i gasł podczas jazdy, nie dając się uruchomić. U mnie natomiast auto jeszcze nigdy nie zgasło podczas jazdy, po prostu nie chce odpalić po postoju.
adammerek napisał(a):gadzam się w pełni że powiniem na początek zregenerować alternator, lecz chciałem zasięgnąć wiedzy czy w ogóle warto się tym zajmować. Mam inne auto, Astra jest w słaby stanie blacharskim i nie wiem czy opłaca się kłaść pieniądze w auto o wartości +/- 1500 zł. Obawiam się że po regeneracji alternatora, problem może pozostać a pieniądze zostaną wyrzucone w błoto.
adammerek napisał(a):Przy pracującym silniku ładowaniem "rzuca" czyli spada do np. 8 V, a po chwili wraca do 14 V.
Zmierzyć jeszcze raz ale rzetelnie , dobrym miernikiem . Poza tym gdzie na których zaciskach mierzone ? . Jeśli na klemach akumulatora to te 8 V jest niedorzeczne / niewiarygodne . Chyba że alternator robi zwarcie . Ale raz dobrze a raz żle ?adammerek napisał(a):Przy pracującym silniku ładowaniem "rzuca" czyli spada do np. 8 V, a po chwili wraca do 14 V.