Opel Astra II

14 Mar 2010, 21:02

e220 okular napisał(a):To musieli nia wogole nie jezdzic po deszczu i trzymac w garazu. Jaki ma przebieg ta astra ? Moja miala jak kupilem 170 tysiakow

Jedna stoi w garażu ale przebiegu niestety nie znam a drugą świetnie znam,auto cały czas stoi pod domem (bo znajomy niestety nie ma gdzie jej trzymać),jak kupił to miała 170tys.km dokładnie (było to 2-3lata temu) a teraz napewno ma grubo ponad 200tys.km bo autem jeżdzi codziennie.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2010, 21:03

e220 okular napisał(a):Heh co ?? :mrgreen:

Nie mowcie mi juz o oplach. Nie chce o tych samochodach nic slyszec ...

Ehh ty już dobrze wiesz cio :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Mar 2010, 21:04

To sa wypowiedzi gości którzy kupili okazję po dzwonie i kręceniu licznika a potem jakie te auta awaryjne :roll:
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

14 Mar 2010, 21:05

barol91 napisał(a):
e220 okular napisał(a):To musieli nia wogole nie jezdzic po deszczu i trzymac w garazu. Jaki ma przebieg ta astra ? Moja miala jak kupilem 170 tysiakow

Jedna stoi w garażu ale przebiegu niestety nie znam a drugą świetnie znam,auto cały czas stoi pod domem (bo znajomy niestety nie ma gdzie jej trzymać),jak kupił to miała 170tys.km dokładnie (było to 2-3lata temu) a teraz napewno ma grubo ponad 200tys.km bo autem jeżdzi codziennie.

Ale na 100% nie jest to silnik 82 konny.

[ Dodano: Nie Mar 14, 2010 21:06 ]
kris7777 napisał(a):

To sa wypowiedzi gości którzy kupili okazję po dzwonie i kręceniu licznika a potem jakie te auta awaryjne :roll:

Przebieg nie byl cofany, a opel nie byl kupiony okazyjnie, ale moj dawny opel mogl miec jakas przeszlosc kolizyjna ....

Kriss nie znasz sie na tym aucie ! Ja wiem co pisze
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

14 Mar 2010, 21:12

e220 okular napisał(a):
Kriss nie znasz sie na tym aucie ! Ja wiem co pisze

Taaa jak co chwile auto zmieniasz :lol:
Silnik pierwszej Astry to diesel ale niewiem jaki a tej drugiej to zagazowana benzyna.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 21:13

Heh wyglada na to ze nie mam szczescia do auto ... :wink:
e220 okular
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...

14 Mar 2010, 21:17

Na tym twoim aucie to się chyba nie znam -bo go nie widziałem ale mam kilku znajomych którzy jeżdżą astrami i auta bez dzwona nie mają problemów z korozją .
kris7777
Początkujący

14 Mar 2010, 21:19

Nie jezdziles ?? Nie wypowiadaj sie !
e220 okular
Początkujący

14 Mar 2010, 21:25

e220 okular napisał(a):Nie jezdziles ?? Nie wypowiadaj sie !
KOLO-wyluzuj !!!nie będziesz tu bezkarnie pierduł opowiadał!
kris7777
Początkujący

14 Mar 2010, 21:26

Alez ja jestem wyluzowany :) I o kulture prosze, bo widze ze jestes bardzo nerwowy ;)
e220 okular
Początkujący

14 Mar 2010, 22:15

Forum jest od tego żeby sie wypowiadać na temat o jakim mamy cokolwiek do powiedzienia i wiemy coś na ten temat a nie przegadywaniu sie kto ma racje.Sam nigdy nie miałem Astry II ale jakie takie pojęcie o niej mam i jak trzeba to sie podziele tą wiedza.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 22:31

Części do Astry II są bardzo drogie a blacha gnije co dwa tygodnie
:lol: ile kosztują części do Astry II każdy może sobie sprawdzić i ocenić czy są drogie ale jeśli wg. Ciebie do Astry są bardzo drogie to do Merca są hiper-kosmicznie-ultra drogie. Astra II ma w pełni ocynkowaną karoserię więc kwestię rdzy już koledzy powyżej wyjaśnili, a co do korozji która wyszła po 2 tygodniach to jeśli to prawda(w co nie wierzę) to powinieneś mieć prestensje do lakiernika a nie do samochodu.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

14 Mar 2010, 23:01

e220 okular napisał(a):Jesli chodzi o silnik to absolutnie nie polecam ecotec 82 koni. Najlepszym wyborem będzie ISUZU 1.7 75 koni. Ja akurat mialem ecotec 82 koni i siadla pompa (koszt 5 tysiecy)A w serwisie powiedzieli ze w tym silniku to norma. Po przejechaniu 170 tysiecy tzreba regenerowac, a najlepiej kupic pompe.

We wszystkich siada, taka wada techniczna. Proponuję sobie wejść na forum Astry i popatrzeć, że to najczęściej zadawane pytania odnośnie diesli w Astrach II.
A że drogo? Zawsze wiadomo, że koszt naprawy diesla będzie dużo droższy od benzyny.

e220 okular napisał(a):Gnije strasznie. Mi pecherze wyskakiwaly na nadkolach, wiec dalem do lakiernika i co ?? po 2 tygodniach zas pecherze

Kiepski lakiernik, ale generalnie najbardziej skuteczna metoda na walkę z rdzą w przypadki rdzewienia danego elementu to jego wymiana.

W sumie jeżeli Astra II rdzewieje to musiała być po kolizji.

e220 okular napisał(a):Jesli chodzi o silnik benzynowy 1.4 to ja go akurat nei posiadalem, ale mowiono mi ze ten silnik spala nawet wiecej niz 2.0 diesel

No i co w tym dziwnego? :shock:
A w Golfie to inaczej jest? Silnik benzynowy 1.4 spala mniej benzyny, niż silnik 1.9 TDI ropy? W Renault, Peugeocie i całej reszcie jest tak samo.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 23:59

Z tego co wiem to okulary bardziej gnija niz astry II i ogolnie konstrukcja w210 nie nalezy do najtrwalszych wiec nie wiem co sadzic :)

Co do astry to tak jak ludzie mowia - 1.7 75 km isuzu - silnik swietny pod katem ceny czesci i wytrzymalosci a przy tym niskiego spalania. 2.0 diesle odradzam - chyyba ze od kogos kto ma po wymianie/regeneracje pompe ;) Z tymi 1.4 90 km w benyznie to dobrze slyszales - duzo pija bo ogolnie ecoteci lubia wypic ale te sa troszke male do tej budy i maja skrzynie wg mnie za nisko zestrojona, tzn sa krotkie przelozenia przez cos kolo predkosci 100 km/h jest okolo 2800 obr/ min a to juz do najbardziej ekonomicznej wartosci nie nalezy ;)
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

15 Mar 2010, 20:21

No sory koles, ale jak okular nie jest trwaly to ja jestem ksiadz :shock:

Ten samochod przy dobrej eksploatacji przejedzie milion kilometrow. Byla taka "beka" z 70 lat ktora miala 1000013 kilosow (miolion i 13 kilosow) i w tedy dopiero padnal, no ale przy milionie pada lancuch wiec wiecie ... Mercedes to klasa w sobie i sam sie o tym przekonalem ... Luksus i niezadownosc = Mercedes :twisted:

Ale co napisales o oplu to prawda :)
e220 okular
Początkujący