Opel Astra

07 Lip 2009, 16:04

Witam. Mam opla astre 1.7 68 koni. rok 1999;] ale jak dla mnie jest w nim za mala moc;] co powiecie mi o chipie do tego samochodu? ;] ile mozna podciagnac i czy duzo to da?
Rasiu_15
rasiu_15
Początkujący

Miejscowość: Olecko

26 Lip 2009, 00:08

przeróbek podnoszących moc silnika jest cała masa. na dobry początek zainwestuj w sportowy filtr powietrza, dodaj jakiś chip. A jeśli chcesz już konkretnie pobawić się przy silniku to wymień zawory, tłoki, korbowód, sprzęgło i parę innych rzeczy a z pewnością odczujesz przypływ mocy oraz przyspieszenia
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

26 Lip 2009, 10:05

Sam sportowy filtr mocy nie podniesie na początek proponuje chip bo jest to najłatwiejsze rozwiązanie. Potem można zainwestować w przeróbki silnika tak jak kolega wyżej napisał świece możesz wymienić też i na bieżąco wiele części i wtedy jakiś filtr sportowy wymiana wydechu na sportowy itd.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najwyższy czas na zmianę opon z letnich na zimowe
    Dla kierowców, którzy korzystają z opon sezonowych, najwyższy czas na zmianę ogumienia z letniego na zimowe. Kierujący w Polsce mają obowiązek dbania o stan techniczny pojazdu, a jego istotnym elementem jest ...
    Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...