Opel Corsa D - dziwny dźwięk przy hamowaniu (nagranie)

04 Sie 2018, 12:01

Cześć wszystkim,
od jakiegoś czasu sporadycznie słyszę dziwny, metaliczny dźwięk z przodu po lewej stronie. Najczęściej przy hamowaniu, czasami również przy nieco większych przeciążeniach przy lekkim skręcaniu w lewo. Co ciekawe nie dzieje się to za każdym razem. Mi brakuje pomysłów co to może być, a będąc u mechanika dwa razy jak na złość wszystko było cicho.
Nie ma możliwości dołączenia pliku dźwiękowego, więc wrzucam link: https://instaud.io/2vQO
kvgth
Nowicjusz

Zdjęcia: 8
Prawo jazdy: 16 05 2043
Auto: Corsa D
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Sie 2018, 15:19

kończą się szczęki hamulcowe, sprobuj podczas jazdy lekko ręczny zaciągnąć zobacz czy ten dzwięk też będzie występował
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2018, 18:10

Na wszelki wypadek spróbuję, ale dźwięk ewidentnie dochodzi jednak z przodu. Do tego dziwi mnie to, że odzywa się tez przy bardzo lekkim skręcaniu w lewo bez hamowania...
kvgth
Nowicjusz

04 Sie 2018, 20:38

Więc koniec klocków
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2018, 21:22

To też mi średnio pasuje, bo ostatnio sprawdzałem i klocki w dobrym stanie jeszcze. Poza tym przy lekkim skręcie w lewo nie powinny się same odzywać...
kvgth
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Międzynarodowy Dzień Uprzejmości na Drodze
    Święto wywodzi się z Francji, ale szybko zyskało popularność na całym świecie. Co to znaczy być uprzejmym na drodze? Przestrzeganie przepisów oraz bycie przewidywalnym i wyrozumiałym kierowcą. Tak rozumiana uprzejmość ...