Opel stuki z głowicy

22 Lut 2007, 01:50

Witam od pewnego czasu borykam się z problemem w moim oplu astrze silnik 1.4 c14nz tzn. gdzieś z okolicy głowicy wydobywa sie jakiś stukot jest to taki delikatny metaliczny dźwięk. Pierwsza diagnoza oczywiście hydroregulatory wymienione wszystkie 8 na nowe nic nie pomogło. Nie jestem pewien czy jesst możliwa jakaś diagnoza bez demontażu głowicy.
lukas
Nowicjusz

• 22 Lut 2007, 18:01

a jak wygląda wałek rozrządu , jak wyglądały dźwigienki zaworów ?
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

23 Lut 2007, 00:38

na wałku rozrządu nie widać żadnych wytarć ani wżerów jedynie co to mógłbym się przyczepić do dźwigienek na samym środku każdej z dźwigienek jest płytkie poprzeczne wgłębienie nie wiem czy tak może być czy to jest wytarte u kolegi w vectrze 1.6 podczas remontu głowicy widziałem dźwigienki i też miały taki rowek ale nie słyszałem jak pracuje silnik po złożeniu bo oddał samochód klientowi
    lukas
    Nowicjusz

01 Sty 2014, 22:47

Uwazam Kolego, ze trzeba bylo pojsc dalej i przyjzec sie walkowi rozrzadu i innym wspolpracujacymi z nim czesciami.Jakis czas temu byl to problem Opla. :yes:
    Anton123
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 7-1973
    Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: VW-T 5
    Silnik: 1,9 TDI 131
    Paliwo: Diesel
    Typ: Inny
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2006

01 Sty 2014, 22:52

A jaki olej lejesz do tego silnika? Chodzi o lepkość?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczni rowerzyści
      Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...