Witam od pewnego czasu borykam się z problemem w moim oplu astrze silnik 1.4 c14nz tzn. gdzieś z okolicy głowicy wydobywa sie jakiś stukot jest to taki delikatny metaliczny dźwięk. Pierwsza diagnoza oczywiście hydroregulatory wymienione wszystkie 8 na nowe nic nie pomogło. Nie jestem pewien czy jesst możliwa jakaś diagnoza bez demontażu głowicy.
na wałku rozrządu nie widać żadnych wytarć ani wżerów jedynie co to mógłbym się przyczepić do dźwigienek na samym środku każdej z dźwigienek jest płytkie poprzeczne wgłębienie nie wiem czy tak może być czy to jest wytarte u kolegi w vectrze 1.6 podczas remontu głowicy widziałem dźwigienki i też miały taki rowek ale nie słyszałem jak pracuje silnik po złożeniu bo oddał samochód klientowi
Uwazam Kolego, ze trzeba bylo pojsc dalej i przyjzec sie walkowi rozrzadu i innym wspolpracujacymi z nim czesciami.Jakis czas temu byl to problem Opla.
Bezpieczni rowerzyści Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.