Opel vectra b 2.0 dti brak przyśpieszenia

03 Sty 2009, 19:47

była naprawiana turbo sprężarka i po naprawie jest bardzo słabe przyśpieszeni jest to opel vectra b 1999r 2.0 dti pomóżcie
krystafor
Nowicjusz

• 03 Sty 2009, 20:08

Może po prostu jest źle ustawiona lub zaprogramowana. Albo źle podłączona. Mam rozumieć, że turbina nie działa ?
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

13 Lis 2009, 17:59

mialem ten problem,w moim przypadku wystarczylo zaslepic wezyk ktury idzie od zaworu powrotu spalin do czujnika podcisnieniowego bo on nie zalancza turbiny.
    pj66
    Nowicjusz

Miejscowość: wlochy

23 Lis 2009, 03:10

Kolego też tak miałem. W moim przypadku to był zawór sterowania turbiną jak otworzysz maskę to on znajduje się po lewej stronie za filtrem powietrza. A na zaślepianiu zbyt długo nie jeździj bo mi po takich kombinacjach padła pompa wtryskowa
    romek_wrk
    Nowicjusz

Miejscowość: Warka

23 Lis 2009, 12:04

Skoro było naprawiane turbo,to było ono demontowane.Jedź do tego mechanika co ci to robił i niech poprawi to,co spie...ył.Doświadczenia z turbosprężarką mogą się drogo skończyć.Lepiej sam przy tym nie grzeb.Zresztą zapłaciłeś za robotę?I zapłaciłeś chyba za to,żeby auto śmigało jak powinno?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
      Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...