04 Paź 2011, 23:22
Ja nie wiem co można jeszcze doradzić. Sprawdź dokładniej te części auta, na których Ci zależy, żeby się nie psuły. Ja np. zwracałbym uwagę na zawieszenie i silnik, ale to zależy od tego, czego Ty oczekujesz od auta. Jeśli jest taka możliwość, to umów się na jazdę próbną, a nie tylko oględziny. Podczas jazdy znajdź miejsce, gdzie można wykonać pełny obrót kierownicą(ukł. kierowniczy), sprawdź jak auto zachowuje się przy nagłym wdepnięciu gazu(silnik, skrzynia biegów) i jak radzi sobie na nierównym i zniszczonym asfalcie(zawieszenie).
Pewnie nie będziesz jeździć od razu tak agresywnie (jeśli wogóle), ale zawsze jest lepiej i bezpieczniej, jeśli auto ma swoje granice wyżej niż jego kierowca.
Nie przejmuj się stanem pedałów, foteli, bieżnika opon, bo takie rzeczy zawsze trzeba kiedyś wymienić.
Jeszcze jedno - jeśli pedał hamulca jest bardzo zdarty(wyślizgany przez but), to znaczy, że auto ma grubo ponad 300000km. Ja mam taki przebieg i w takim stanie mam tylko pedał sprzęgła. Kolejność zużycia to sprzęgło-gaz-hamulec.