Opłata recyklingowa za samochód

01 Kwi 2013, 19:24

Witam
Moze ktos wie czy oplate recyklingowa za samochod musze zaplacic przez internet na podane konto. Czy moge u siebie w urzedzie wypelnic jakis formularz i dac 500 zl oplaty. Przy okazji rejestracji tymczasowej? Czy jezeli zaplace przelewem na konto? Zaplata bedzie wazna? Jak to pokazac w urzedzie, ze zaplacilem?
Prosze o pomoc

Jesli zly temat to przepraszam
Bartek2zam
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

02 Kwi 2013, 08:02

Siema.
Możesz zapłacić przez internet a do urzędu idziesz z wydrukowanym z kompa potwierdzeniem wpłaty.
Możesz zapłacić na poczcie i pokazujesz kopię wpłaty.
Najważniejsze żebyś w polu osoby wpłacającej wpisał dane tego kto sprowadził auto a nie twoje - chyba że to Ty sprowadziłeś auto.
Np. kupujesz furę a komisie i masz zapłacić recykling - piszesz ich dane jako wysyłającego kasę.
Nie wiem jak z rejestracją tymczasową.
Fenek
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Goggomobil
Silnik: Hemi
Rok produkcji: 1978

17 Lis 2014, 13:34

Mam problem opłacałem opłatę recyklingową przelewem. Przez nie widzę wpisałem własne dane a nie komisu. Czy z tego tytułu mogą wyniknąć jakieś problemy?
danielooo2
Obserwowany

Auto: opel astra

08 Gru 2014, 11:36

Witam,
miałam taką samą sytuację. Zrobiłam kolejny przelew na dane sprowadzającego pojazd do kraju i dopiero udało mi się zarejestrować samochód. Później napisałam prośbę o zwrot nadpłaty wyjaśniając sytuację i załączając wymagane dokumenty. Zwrot gotówki otrzymałam dokładnie po 30 dniach. http://www.nfosigw.gov.pl/srodki-krajow ... lingowa/#2

Czy jeżeli w bardzo krótkim czasie po dokonaniu opłaty recyklingowej sprzedałam samochód za granicę mogę ubiegać się o zwrot kasy? Ktoś się orientuje?

Pozdrawiam
gosiunia811
Obserwowany

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa fabryka Audi w meksykańskim San José Chiapa
    Budując nowy zakład produkcyjny w meksykańskiej miejscowości San José Chiapa, Audi jeszcze bardziej wzmacnia pnącą się w górę sprzedaż na rynku północnoamerykańskim. Położenie kamienia węgielnego w stanie ...
    Hyundai i20 1,0 T-GDi MT o mocy 100 KM
    Hyundai i20 posiada silnik benzynowy generujący równe 100 KM o pojemności jednego litra i tym samym umożliwia on sprint do "setki" w czasie 10,7 sekundy. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów ...