Opony 205/55/R16 dla Megane II

26 Wrz 2010, 23:27

Witam jest to mój pierwszy post pozdrawiam całą "ekipę" :mrgreen:

Przejdźmy do rzeczy szukam opon do mojej Meganki, cena około 300 zł na szt. Ale jeśli będzie trzeba to dopłacę. Auto nie ma ogromnej mocy ale lubię szybko wchodzić w zakręty raczej większość trasy to miasto max 150 km/h

Zależy mi na :
*ciszy
*przyczepności
*wyglądzie

Czyli wszystko ale wiadomo coś kosztem czegoś szukam wyłącznie nowych opon. Obecnie stoję za wyborem Contisportcontact 3 i Nokian h lub V ( niech mi ktoś wyjaśni różnice ) Goodyear F1 i wielki znak zapytania Syron Race
kepa416
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

08 Paź 2010, 14:38

Ja i mój ojciec od 3 lat mamy Nokiany - modelu nie pamiętam. Wyjdę z roboty to zerknę z ciekawości, bo najwyższy czas będzie je zmienić. Mieszkamy poza miastem, gdzie drogi w zimie są białe, wzniesienia spore - problemu nie było nigdy. Wklejając w google nazwę danej opony wyskoczy Ci sporo testów - możesz sobie poczytać, ale podchodź do tego z dystansem, często testy są sponsorowane. Poza tym dobrą opcją jest wyszukiwarka na 1234opony.pl - wpisujesz rozmiar koła, typ jazdy itp, i system sam dobiera wiele pasujących opon - można się łatwo zorientować, w czym można wybierać. Pozdro.
kolens
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Paź 2010, 07:29

Między oponą Nokian H i Nokian V jest tylko jedna różnica a dotyczy ona indeksu prędkości i stąd właśnie ta nazwa.

Nokian H to opona z indeksem prędkości H - do 210 km/h
Nokian V to opona z indeksem prędkości V - do 240 km/h

Reszta, czyli bieżnik i wszystkie parametry opony są takie same.
GRABEX
Nowicjusz

Miejscowość: Polska