Oszuści na otomoto cd.

16 Lis 2011, 01:50

Serwer z którego korzystają to http://www.000webhost.com/
Alias domeny: dot.tk
Konta pocztowe: hotmail.com lub live.com (Microsoft)

wszystko darmowe
kuba470
Obserwowany

23 Lis 2011, 16:21

Witam wszystkich, również miałem przyjemność z panem Raul'em Towel. Sytuacja podobna: pracował w Polsce i jeździł Hondą Accord z 2004r, przeniósł się spowrotem do Anglii i chce auto sprzedać za 15000zł. Proponje transport auta z Anglii do Polski po przez agencję transortu wodnego Omsan Total ( omsantotal.com ). Wpłata depozytu na ich rachunek w wysokości połowy wartości przesyłki, przesyła mi tracking code, który wpisuje na ich stronie i wyświetlają pełne moje dane personalno-adrsowe,dokładna zawartość przesyłki- towar przygotowany, czeka na potw. przelewu i wyrusza, resztę wpłacam po otrzymaniu auta pod dom! Brzmiało to dosyć rzetelnie do momentu, kiedy przesłał mi skan swojego paszportu: identyczny jak u państwa z palcem w dolnej części, tylko człon nazwiska inny... o mały włos

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Dodatkowo przestrzegam przed Izabelą Wojciechowską i Tomaszem Piotrowskim z Głogowa, tak przybajmnie się określają w otomoto i w mailu. Chcieli mi sprzedać Aurisa z 2008r ze Szwecji, wysłali na skrzynkę umowę przedwstępną sprzedaży samochodu ( bardzo przekonująca ze wszystkimi ważnymi klauzulami ) z podpisem elektronicznym, ja odesłałem skan podpisanej przezemnie. Miałem wpłacić zaliczkę na podane konto w wysokości 10% wartości auta + 400-600zł za przywiezienie pod wskazany adres. Telefon w ogłoszeniu był, kontaktowałem się z panią kilka razy, uprzejma, miła. Mailowo również szybciutko odpisywała. Teraz ogłoszenie znikło, pani ma wyłączony telefon.
Dobrym sposobem na sprawdzenie takiego oszusta jest poproszenie znajomego i zadzwonienie i zapytanie się czy oferta jest aktualna po tym, jak juz wszystko uzgodnicie włącznie z przesłaniem wstepnej umowy. Jeżeli znajomemu również od razu zaproponuję przesłanie umowy przedwstępnej, to już wszystko wiecie.
Jeżeli ktoś wie, jak można takich ludzi "złapać" mając nr konta bankowego, nr telefonu, adres mailowy, skan dowodu osobistego ( prawdopodobnie będzie kradziony albo fałszywy ), to proszę o wpis, pozdrawiam
rafikih
Obserwowany

Auto: Seat Leon 1.8T

26 Lis 2011, 00:01

Witam! Mam do Was pytanko na temat kolejnej okazji na oto moto... Znalazłem tam naprawdę dobrą ofertę BMW 530 z 2006 roku. Odpisała do mnie Hiszpanka mieszkająca w Valencii i wszystko wygląda naprawdę dobrze, zdjęcia super a sprzedaż ma wyglądać tak że skorzysta z firmy przewozowej i oni przywiozą mi samochód i płace im wtedy jak przyjadą koszty transportu no i samochodu. Cena naprawdę jest wielką okazją i jakoś nie mogę sie doszukać jakis przekrętow bo wkoncu mam zapłacić dopiero jak przyjadą z samochodem. Co Wy o tym myślicie??
Piotr757
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 08 1997
Auto: VW Passat 1.9 TDI

08 Gru 2011, 02:11

wyślij linka tego super auta i powiedz jaka to firma
deReal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

08 Gru 2011, 02:15

rafikikih
Dobrym sposobem na sprawdzenie takiego oszusta jest poproszenie znajomego i zadzwonienie i zapytanie się czy oferta jest aktualna po tym, jak juz wszystko uzgodnicie włącznie z przesłaniem wstepnej umowy.

Ja zamówiłam auto, umowa, faktury wszystko załatwione, auto zniknęło ze strony, mówie sobie , jest ok, auto jedzie do Mnie..oferta była nieaktualna..ja byłam kupującym..i co? auta nie było, nie ma, i nię bedzie.... :evil:
deReal
Nowicjusz

06 Mar 2012, 18:46

Witam

Powiem że wczytałem się w te tematy o otomoto. Ja sam napaliłem się na fiata Bravo full wypas sport, przebieg prawie taki jak by stał cały czas w garażu i cena bajka 14 tyś. Prawie jak za darmo porównując do naszych polskich cen, no i to co najlepsze przesyłka pod drzwi za jedyna 1,500zł.
Dear Customer,
I am Mr.Adam Larsen and I will answer at your inquires in behalf of Autos2u Ltd., United Kingdom.
The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at Autos2u Ltd., but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have take back the possession of this vehicle.
Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.
The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side, in excellent condition, never involved in accidents.
It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.
We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees). In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees. Please tell us your exact location in order to give you the exact amount you must pay for delivery.
Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.
For more details how the transaction will take place, please call us at the phone number below or just reply to this e-mail.
Thank you for your interest !
Respectfully,
Adam Larsen

Tylko że moja firma nazywa się
AUTOS2U LIMITED
Registered No SC404340
2 WESTGARTH AVENUE,
COLINTON,EDINBURGH,
EH13 0BD,
UNITED KINGDOM
Phone:+44 784 261 5073
Fax:+44 131 608 0288
Prawie się dałem nabrać, gość sam zaproponował tranzakcie przez allegro, kwestia przelania pieniędzy na konto. Na szczęście po przeczytaniu postów na tym forum obudziłem się i troszke gościa pytaniami pomęczę.

pozdrawiam
marcin4200
Nowicjusz

Auto: fiat

07 Mar 2012, 12:10

"Witam! Mam do Was pytanko na temat kolejnej okazji na oto moto... Znalazłem tam naprawdę dobrą ofertę BMW 530 z 2006 roku. Odpisała do mnie Hiszpanka mieszkająca w Valencii i wszystko wygląda naprawdę dobrze, zdjęcia super a sprzedaż ma wyglądać tak że skorzysta z firmy przewozowej i oni przywiozą mi samochód i płace im wtedy jak przyjadą koszty transportu no i samochodu. Cena naprawdę jest wielką okazją i jakoś nie mogę sie doszukać jakis przekrętow bo wkoncu mam zapłacić dopiero jak przyjadą z samochodem. Co Wy o tym myślicie??" Ja wtopiłem z volvo v50. Ta sama oszustka.
krzysiu04
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 1988

07 Mar 2012, 19:39

Ostrzegam przed Isabel Terrazos z Hiszpanii, która podaje że obecnie mieszka w USA. Rekomenduje firmę ITL service do sprzedaży samochodu ( wcześniej BMW, teraz volvo v50). Wszystko wygląda bardzo wiarygodnie do czasu. Uwaga.
krzysiu04
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 1988

07 Mar 2012, 23:13

Ludziska uwazajcie na Pana Adama Dear Customer,

We are glad to hear that you are willing to come and pick it up,this will simplify our transaction !

You must remember that the car was recovered from the lease and license plates were removed, so that should come with a platform, because there is no vehicle registration or insurance.

Given the price advantageous we got a lot of questions and we already have potential buyers so we can not guarantee that you'll still find available vehicle, if you do not reserve it first.

To reserve the vehicle you must send us an deposit of 30% , that will guarantee us that you'll come. This money are 100% refundable, you will get the back from our company in case the vehicle will not be in the condition described.

If you really intend to buy the vehicle, this is necessary because we can not afford to waste time or money, we hope you will understand that, given favorable prices we offer.

If you are still interested,please answer as soon as possible so we can provide you the deposit details.

Respectfully,
Adam Larsen

AUTOS2U LIMITED
Registered No SC404340
2 WESTGARTH AVENUE,
COLINTON,EDINBURGH,
EH13 0BD,
UNITED KINGDOM
Fax:+44 131 608 0288 to co dostalem za odpowiedz na to ze bede w szkocji w piatek hehehehe Toszke zostal zaskoczony bo obecnie mieszkam w irlandii telefon do goscia z irlandziego nr pytanie u nr rehjestracyjny lub VIN na to cala historia ze auto z odzysku itp zastanawiam sie czy nie zglosic tego gdzies nie lapcie sie na takie cos powodzonka :D:D:D
galway
Obserwowany

Auto: audi a6

08 Mar 2012, 13:15

Ja zapłaciłam im za auto poprzez allegro,ale gdy napisałi już po zrealizowaniu przelewu,że chcą jeszcze 30% sumy za auto do Banku to zrezygnowałam. Czy mam się obawiać,że te maile od Allegro i nr konta bankowego Allegro to też oszustwo ?
Paulinuska
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 01 2011
Auto: Punto

08 Mar 2012, 13:43

Raczej ciezko bedzie sprobuj sie skontaktowac z allegro :( Wlasnie patrzylem stronka juz skasowana koles mial wyatawione wczoraj okolo 26 roznych aut do sprzedazy za rewelacyjna cene masakra !!!!
galway
Obserwowany

Auto: audi a6

08 Mar 2012, 15:53

Paulinka opisz nam jak wygląda sytuacja z odzyskaniem pieniędzy od allegro, ciekaw jestem czy takie konto neutralne istnieje, bo słyszałem że to lipa i ten gość dostał prosto na konto kasę.
Ja pisałem z tym gościem żeby wysłał samochód na dane które mu podałem bo z tego co pisze to nic nie traci. I odpisał mi tak
Dear Marcin,

We can not make this transaction under your terms because we can end up by wasting our time and money.

The transaction will be canceled , sorry for any inconvenience we may caused.

Respectfully,
Adam Larsen

AUTOS2U LIMITED
Registered No SC404340
2 WESTGARTH AVENUE,
COLINTON,EDINBURGH,
EH13 0BD,
UNITED KINGDOM
Fax:+44 131 608 0288
Ja jak bym nie miał nic na sumieniu i był uczciwy i chciał sprzedać samochód na takich warunkach jak on proponuje, to bym się wogóle nie wahał i wysłał bo na pewno by go klient kupił. A on pisze że to strata czasu. Oszust straszny ciekaw ilu się już nabrało, pewnie konto co chwile mu ktoś zasila.
marcin4200
Nowicjusz

09 Mar 2012, 09:06

powiem tak. allegro które do mnie pisało nie było Polskim allegro...
Wczoraj mnie poinformowali,że padłam ofiarą oszustwa. Muszę to zgłosić na policji,i dam im wszystkie maile jakie od nich dostawałam. Najlepsze w tym wszystkim jest to,że oni cały czas podnoszą w tej swojej firmie słuchawkę!?
Paulinuska
Nowicjusz

09 Mar 2012, 16:16

To co dostałem od allegro jak zapytałem czy tranzakcja jest zabezpieczona i dostane zwrot pieniędzy wrazie jak to jest oszustwo.

Mamy zamrożone Autos2u Ograniczoną konto w wysokości 15,000.00 EUR, więc jesteśmy w stanie zwrotu pieniędzy w przypadku pojazd nie przybędzie w opisanym stanie, czy będzie odmówić pojazdu.

Można działać bez obaw!

Allegro Wsparcie.

Zapewne wpłaciłaś na te konto

Odbiorca: Allegro

Konto menedżera finansowego: Juan Mauri Margalev

Nazwa banku: BARCLAYS BANK PLC

Numer rachunku: GB53BARC20729123666794

BIC/SWIFT: BARCGB22

Numer konta: 23666794

Numer rozliczeniowy: 20-72-91

Allegro firma polska i bank zagranicą to już było dziwne. Podobno miało to być neutralne konto allegro. A to jedna wielka LIPA!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
marcin4200
Nowicjusz

09 Mar 2012, 17:06

Troszkę inne dane. Polskie allegro już się tym zajmuje.
Paulinuska
Nowicjusz