Oznakowany kończący się pas ruchu

Wczoraj, 17:14

Np cóż, zrobiłem się dzisiaj głupi! Dlaczego?
Znalazłem się na drodze z dwoma pasami w tym samym kierunku. Pojawił się znak D14 i poparty P9 po, którym się poruszalem. ( Lewy skrajny) Kilka pojazdow za mną i przede mną. Te z przodu zmieniały pas na prawy i w momencie kiedy byłem na końcu pasa, zauważyłem po lewej linie przerywaną która zezwalała na zawracanie i wjechanie na drogę w przeciwnym kierunku jak również dojazd do posesji. No i tu właśnie zrobił się głupek i pytanie. Czy ten pas się kończy skoro jest możliwość kontynuowania jazdy w tył na lewo?
Ijox
Obserwowany

Zdjęcia: 0

Dzisiaj, 10:44

Możesz wysłać pinezkę do tego miejsca?

Ijox napisał(a):zauważyłem po lewej linie przerywaną która zezwalała na zawracanie i wjechanie na drogę w przeciwnym kierunku jak również dojazd do posesji
Bardziej pewnie tu chodzi o dojazd do posesji ale generalnie różnie to bywa i zależy od sytuacji i innych oznaczeń na drodze.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

Dzisiaj, 11:42

Ijox
Obserwowany

Zdjęcia: 0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...
    BMW 3 Gran Turismo wzbogaci gamę modeli BMW serii 3
    Nowe BMW 3 Gran Turismo to innowacyjna koncepcja, która wzbogaci gamę modeli BMW serii 3. Trzeci wariant nadwoziowy w tej rodzinie łączy dynamikę Sedana, sportowy genotyp oraz praktyczny i wszechstronny charakter wersji ...