Pajero 2.5td - Wyciagarka

14 Maj 2007, 12:52

witam!!!
mam zamiar kupic wyciagarke do pajero 2.5 td
jakimi kryteriami mam sie kierowac???
pajero
Nowicjusz

14 Maj 2007, 19:24

Generalnie mamy trzy typy wyciągarek: elektryczna, hydrauliczna i mechaniczna.

Hydrauliczna jest wolna, mocna i droga (warunek pracy - pracujący silnik).

Mechaniczna potrzebuje tzw przystawki mocy, która nie wiem czy w Pajero jest. Poza tym montaż mechanika wiąże się z dużą rzeźbą w nadwoziu samochodu. Wyciągarka bardzo mocna i szybka (warunek pracy - pracujący silnik).

Elektryczna - najtańsza, średnio szybka, najmniej wymagająca pod względem montażu (warunek pracy - dobry akumulator ale nie musi pracować silnik).

Jeśli jeździsz turystycznie to polecam elektryka. Najlepsze i godne polecenia firmy to Warn, Superwinch, Mile Marker. Wybór mocy (lbs) wyciągarki to minimum 2 x ciężar samochodu, a im więcej tych razy tym lepiej (niestety drożej).

Powodzenia. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...