Pasek rozrządu 2mm za kołem pasowym audi 100 2.3 AAR

18 Wrz 2014, 07:01

Witam, po wymianie paska rozrządu w audi 100 2.3 kod silnika AAR, pasek zsunął sie 2 mm z koła wałka rozrządu, pompy wody. na rolce napinającej jeszcze nie spada.... założone nowa pompa wody, i zmieniona sama rolka napinająca... proszę o pomoc co z tym robić czy tak zostawić z nadzieją że nic sie nie stanie. stary pasek pracował prawidłowo i równo:)
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012

18 Wrz 2014, 12:50

poluźnij na napinaczce założ poprawnie i dokłądnie go naciągnij żeby sie nei zsuwał
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

18 Wrz 2014, 19:16

już zakładałem równo i napinałem ale jak napnę mocniej to pasek zaczyna jęczeć a i tak sie zsuwa o te 2 mm nawet jak poluzuję i poprawnie założe to i tak trochę sie zsunie i stoi 3 godziny tak pracował i ani drgnie dalej jest tyle samo przesunięty..... a można było by tak jeżdzić ?? nic mu nie będzie??
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...
    Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...