REKLAMA
Witam serdecznie. Po długotrwałym poszukiwaniom po całej Polsce nabyłem w końcu Passata 1999r. Było to auto sprowadzone z Niemiec. Jest to auto dosyć ładnie wyglądające w wewnątrz i zewnątrz. Jeśli chodzi o blacharkę to nigdzie nie było robione a lakier wygląda wporządku. Są małe usterki po kamykach ( małe odpryski). Wnętrze oceniam na 9/10. Są małe zarysowania na uchwycie przy drzwiach. Auto ma udokumentowany przebieg i ma przejechane 164 000. Auto posiada ABS, wspomaganie kierownicy, 4xAirbag, podgrzewane siedzenia, aluminiowe felgi, 4xelektryczne szyby, el. lusterka( podgrzewane), klimatronik. Układ kierowniczy sztywny, zawieszenie sztywne, nie stukające. Ogulnie na ośmioletnie auto wypada 8/10 punktów.
Mam takie pytanie:
Co powinienem wymienić w tym aucie. Chodzi mi o jakiś przegląd. Co ile wtym aucie wymienia się rozrząd? Nie mogę wywnioskować czy rozrząd był wymieniany. Są pieczątki w książce serwisowej VW i jakieś odznaczenia, lecz nie wiem jak sprawa wygląda z rozrządem.
Druga sprawa to wygląda tak. Zauwarzyłem, że sprzęgło bierze mi bardzo wysoko, prawie przy samym końcu i jest to bardzo nie wygodne. Na wolnych obrotach warczy coś jak bym miał rurę jakąś sportową lecz gdy tylko wciskam sprzęgło wrzucam jedynkę i puszczam bez gazu i zaczyna brać to te warczenie ustaje. Co to może być? Czyżbym miał sprzęgiełko do roboty czy tylko łożysko czy docisk?
Pozdrawiam i dziękuje z góryza podpowiedzi i doractwo.