Passat b5 115 km 2000r 1,9 tdi

10 Gru 2010, 17:17

Witam Wszystkich!!!
Zauważyłem ze u mnie w passacie po przejechaniu niewielkiego odcinka drogi ok 1 km po zatrzymaniu sie nie wyłączajac silnika ,srednie spalanie wzrasta tzn NIE chodzi mi o to spalanie co pokazuje w chwili obecne ile spala ale o to srednie spalanie co wylicza z przejechanej trasy itp oznaczenie jegopodobne do tego kółka jak to tylko ze pod skosem "Φ"nie umiem tego precyzyjnij okreslic ale Ci ktorzy sie znaja beda wiedzieli oco chodzi .
Pozdrawiam.
pawel060655
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
  • 01 Sty 2011, 20:18

pewnie chodzi o motogodziny.
    ryba1977
    ryba1977
    Aktywny

Miejscowość: poznań

03 Sty 2011, 18:46

proszę pana może ja jestem tęmpy ale nie wiem o co chodzi wogóle chodź pracuje jako mechanik przez 10 lat czy można jasniej o cho chodzi czy to chodzi o kontrolki na konsoli czy o zegar czy jeszcze coś jakie spalanie na 1 km ?i jeszcze jak zgasi nie czaje
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

04 Sty 2011, 19:38

ryba1977 napisał(a):pewnie chodzi o motogodziny.

Jakie motogodziny :shock:
    ochroniarz02 napisał(a):proszę pana może ja jestem tęmpy ale nie wiem o co chodzi wogóle chodź pracuje jako mechanik przez 10 lat

Chodzi o wyliczone spalanie przez komp. z trasy.
    pawel060655 napisał(a):Ci ktorzy sie znaja beda wiedzieli oco chodzi

No właśnie.
    Podepnij auto pod komp. i zrób logi dynamiczne.
    Możliwe ,że miałeś zimny silnik i przez to kopm. pokładowy tak to obliczył zrób taką samą trase na ciepłym silniku i dopiero porównaj wyniki.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

04 Sty 2011, 20:17

chodziło o doliczanie spalania gdy pojazd się nie porusza.nazwałem to motogodziny.np.6l\h.
    u mnie przynajmniej w średnie spalanie się wliczają.
    ryba1977
    ryba1977
    Aktywny

Miejscowość: poznań
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
      Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...