Passat B6 -2.0 TDI 2009r|Problem z maglownicą (stukanie przy skręc.)

12 Maj 2019, 14:58

Witam !
Posiadam passata b6 w którym pojawiła się pewna usterka, od jakiegoś czasu przy skręcie w lewo słyszę stukanie, mój mechanik sprawdził całe zawieszenie i stwierdził że jest wszystko ok, stwierdził że powodem dochodzącego dźwięku stukania jest (prawdopodobnie) uszkodzona maglownica. Nadmieniam że stukanie pojawia się tylko przy skręcie w lewo! Proszę o porady i rozwiązania dotyczące tego problemu, gdyż nie jesteśmy do końca przekonani o diagnozie mechanika.
Dla zilustrowania całego problem wstawiłem na YT link:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

pozdrawiam
DawidSokol
Nowicjusz

12 Maj 2019, 15:02

Mechanik ma rację, miałem identyczny problem, też nie wierzyłem że magiel tak strzela ale po nitce do kłębka i maglownica do wymiany
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Maj 2019, 15:31

Dzięki wielkie, ale zastanawia mnie dalej fakt czemu tak się dzieje tylko przy skręcie w lewo. Jaki rodzaj maglownicy polecasz? Używka czy po regeneracji? Zaznaczam że jest to maglownica elektryczna
DawidSokol
Nowicjusz

12 Maj 2019, 15:35

u mnie też pstrykało tylko w jedną stronę. No chyba tylko regeneracja bo co używkę w niewiadomo jakim stanie będziesz zakładał? jeszcze żeby to było chwila roboty a tu cały dzień zleci i jeszcze geometrię trzeba ponownie robić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Maj 2019, 15:38

Dzięki za radę :D
DawidSokol
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...