pavel0777 napisał(a):Witam mam taki problem
Gdy otwieram bak w peugeocie 306 slychac jak zasysa powietrze. Dlatego z tego wnioskuje ze jest baku podcisnienie. Ponoc jest jakas rurka odpowietrzajca bak ale nie wiem gdzie ona jest... ???
Pomozcie
Witam, tez posiadam peugeota i mam identyczny problem jak ty. Gdy pojeżdżę chwile to pożniej mam biedę odkręcić korek (tak go zasysa
![Crying or Very sad :cry:]()
) i do tego jak zrobi mi sie to podcisnienie to wskaznik paliwa duzo zawyża stan paliwa. Do tego (nie wiem czy akurat przez to ale gdzies czytałem ze tak [podobno auto nie jest dobrze odpowietrzone]) sporadycznie ale zdarzyło mi sie kilka razy że jadąc autko straciło nagle moc i po moze 3 sekundach wszystko wrócilo do normy albo przez chwile gubił obroty. Postanowiłem dzisiaj sprawdzić to odpowietrzenie. W środku wlewu mam tylko taki wycięty kwadracik w plastiku ale na mój rozum to nie to. I wydaje mi sie ze znalazlem, gdy otwarłem klapkę to
nad korkiem po prawej stronie u góry jest taki gumowy otwór, wziąłem pare razy mu ze śrubokręcika i jak otworek stawiał opór tak teraz śrubokrecik wchodzi bez oporu
![Mr. Green :mrgreen:]()
Jak przejadę dłuższy dystans to dam znac co i jak.