Peugeot 306 Podcisnienie w baku

25 Sty 2010, 17:25

Witam mam taki problem
Gdy otwieram bak w peugeocie 306 slychac jak zasysa powietrze. Dlatego z tego wnioskuje ze jest baku podcisnienie. Ponoc jest jakas rurka odpowietrzajca bak ale nie wiem gdzie ona jest... ???
Pomozcie
pavel0777
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 25 Sty 2010, 20:38

To normalne ,ze jak otworzysz korek słychać sykniecie w końcu są w zbiorniku opary.
    A odpowietrznika szukaj od wewnętrznej strony auta przy wlewie paliwa.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

25 Sty 2010, 20:38

W korku powinien być jakiś odpowietrznik albo gdzieś w jego okolicy.
    Pozdrawiam,
    norpaw
    norpaw
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
    Miejscowość: k/Poznań

25 Sty 2010, 20:50

ten odpowietrznik bedzie gdzies kolo nadkola??
    pavel0777
    Nowicjusz

25 Sty 2010, 20:54

Powinien być na rurze wlewowej od paliwa - w bagażniku jak zdejmiesz boczek to zobaczysz.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

25 Sty 2010, 21:05

jutro bede rozkrecal i zobacze
    pavel0777
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5, nowa generacja modelu
      W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...

25 Sty 2010, 23:03

Nie wiem jak w 306, ale u mnie w 406 kombi odpowietrznik jest koło wlewu paliwa, po prawej stronie, taka mała wypustka, sprawdź może obejdzie się bez rozkręcania.
    Miraku
    Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

26 Sty 2010, 12:23

we wlewie jest tylko z lewej strony taki kwadratowy otwor ale nie wiem co to jest...
    pavel0777
    Nowicjusz

26 Sty 2010, 19:38

Najlepiej jak zajrzysz do instrukcji obsługi a jak tam nie znajdziesz to proponuję telefon do działu serwisu Peugeota (chociaż oni zalecą wizytę $:D$) ,ale może przez telefon powiedzą.
    Pozdrawiam,
    norpaw
    norpaw
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
    Miejscowość: k/Poznań

26 Sty 2010, 23:16

Rozebrałem w bagażniku boczek i tam nic nie znalazłem... nie ma tam dojścia do wlewu paliwa ani do układu paliwowego... Jak ściągnąłem nadkole to przy wlewie nad nadkolem był taki biały zbiorniczek i od niego wychodzi rurka która razem z dwoma przewodami paliwowymi idzie do przodu...
    pavel0777
    Nowicjusz

27 Sty 2010, 18:51

Odpowietrznik w mojej 406.
    Sorry, za pomyłkę, byłem pewien, że jest z prawej strony.
    Zdjęcie
    Miraku
    Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

27 Sty 2010, 19:32

Ja tam mam kwadratowy otwór... Probowalem tam wkladac taki miekki gumowy wezyk zeby zobaczyć gdzie ten wezyk dojdzie. Weszedl na okolo pol metra moze wiecej i dalej nie wchodzil
    Czy to jest ta rurka odpowietrzajaca???
    pavel0777
    Nowicjusz

01 Lut 2010, 19:49

pavel0777 napisał(a):Witam mam taki problem
    Gdy otwieram bak w peugeocie 306 slychac jak zasysa powietrze. Dlatego z tego wnioskuje ze jest baku podcisnienie. Ponoc jest jakas rurka odpowietrzajca bak ale nie wiem gdzie ona jest... ???
    Pomozcie

Witam, tez posiadam peugeota i mam identyczny problem jak ty. Gdy pojeżdżę chwile to pożniej mam biedę odkręcić korek (tak go zasysa :cry: ) i do tego jak zrobi mi sie to podcisnienie to wskaznik paliwa duzo zawyża stan paliwa. Do tego (nie wiem czy akurat przez to ale gdzies czytałem ze tak [podobno auto nie jest dobrze odpowietrzone]) sporadycznie ale zdarzyło mi sie kilka razy że jadąc autko straciło nagle moc i po moze 3 sekundach wszystko wrócilo do normy albo przez chwile gubił obroty. Postanowiłem dzisiaj sprawdzić to odpowietrzenie. W środku wlewu mam tylko taki wycięty kwadracik w plastiku ale na mój rozum to nie to. I wydaje mi sie ze znalazlem, gdy otwarłem klapkę to nad korkiem po prawej stronie u góry jest taki gumowy otwór, wziąłem pare razy mu ze śrubokręcika i jak otworek stawiał opór tak teraz śrubokrecik wchodzi bez oporu :mrgreen: Jak przejadę dłuższy dystans to dam znac co i jak.
    darog83
    Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

02 Lut 2010, 17:00

mi az tak chyba nie zasysalo...
    Bede patrzyl na ten otwor
    dzieki
    pavel0777
    Nowicjusz