REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
cube218 napisał(a):Witam
Poszukuje mojego pierwszego auta, bo meczy mnie juz branie aua od ojca. Mam na wydanie 7-9tys. Auto mi potrzebne do jezdzenia do szkoly. Ale w weekendy zapowiadaja sie wieksze trasy. Raz w miesiacu moze wpasc nawet przez weekend 600km. Autko ma w miare wygladac, miec klime oczywiscie no i potrzebuje miec troche konikow pod maska zeby poza miastem moc wyprzedzaj spokojnie. W zime auto bd sluzylo tez do dojazu w gory:) Pomozcie cos wybrac na razie mysle nad fiatem bravo 1,9jtd(czy benzyna nie wiem co wybrac) golf 3 w ostatecznosci 1,9tdi(raczej) mazda 323F II 1,5 alfa romeo 145 1,9? Dajcie swoje jakies propozycje i pomozcie wybrac jakies auto i czy wybrac disla czy benzynke
cube218 napisał(a):wlasnie nie chce zadnej omegi i calibry.. dla mnie to badziewne auta;p
jiGsaw napisał(a):Nie wiem jaki budżet wchodzi w grę, po autach obstawiam, że ok 10 kafli. Polecam zatem E34 2.5 na sekwencji, ewentualnie E36. Omega super wóz ogólnie, cały przedni zawias ma od E34, ale niestety korozja go łapie.
benq napisał(a):Tylko czy omega nie będzie zbyt duża jak dla 18latka? Co by nie mówić to auto troszkę krowiaste jest, choć szczerze polecam!
fragman_91 napisał(a):cube218 napisał(a):wlasnie nie chce zadnej omegi i calibry.. dla mnie to badziewne auta;p
Czegoś tu nie rozumiem.
Po pierwsze. Omega a Calibra to dwa różne samochody. Jeśli nie znasz się na motoryzacji to nie pisz takich bzdur, bo tylko narażasz się na publiczny lincz. Calibra została zaprojektowana na podstawie Vectry A, która swoją premierę miała w 1988 roku... Sama w sobie złym samochodem nie była i nie jest. Niestety Polacy zaczęli bawić się w sprowadzanie "tanich coupe" - szrotów z Niemiec, które wisiały na niejednym drzewie, a jakby tego było mało zaczęli pakować do nich plastikowe spojlery i palić gumy pod szkołami, żeby gimnazjalistkom ze wsi robiło się mokro na widok diabelsko czerwonej Calibry z kołpakami z Tesco. Co do tego ma Omega? To jeden z najnowocześniejszych samochodów lat 90, bezpieczny, duży i wygodny, a co najważniejsze bezawaryjny (po liftingu). Z tyłu masz wielowahaczowe zawieszenie, które komfortowo tłumi nierówności. Poziom wykonania tego samochodu ma się nijak do... Fiata Bravy o którym myślisz, czy Golfa.
Omega to limuzyna, wykonana jak na limuzynę przystało. Być może Opel nie cieszy się renomą podobną do Mercedesa czy BMW, ale nie zapominaj że to ciągle auto produkowane w Niemczech. Omega akurat była montowana w Russelheim jeśli dobrze pamiętam. Porównać Fiata Brava do Omegi to tak jak... postawić obok siebie Mercedesa S klasy i Golfa