REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
z tego co podałeś, to najrozsądniej wypada corolka. w tej cenie możesz ustrzelić też fajną mazde 323, przykładowo:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
w zależności od preferencji paliwowych - to tylko przykłady, ale w 15k spokojnie znajdziesz zadbany egz.
co do e46 - fajne auto, ale za 15k to dostaniesz najprawdopodobniej strupa, do którego trzeba będzie dokładać.
a może jakąś szwedkę? Volvo s40 lub saab 9-3/9-5 to interesujące auta.
od czego jest gaz?szymon247 napisał(a):Mazda jakos niezbyt mi sie podoba. Volvo i Saab z tego co widze pala sporo wiecej niz Toyoty i Hondy.
A czemu Twoim zdaniem Corolla lepsza od Hondy? Tzn tez bardziej mi sie podoba bo jest nowsza ale rowniez najstarsze modele oscyluja wlasnie w gornej granicy kwoty, jaka jestem w stanie wydac tak jak w przypadku BWM - czy nie bedzie problemu wsrod tych Toyotek wyrwac w 100% sprawnego egzamplarza?
szymon247 napisał(a):Jakos nie mam przekonania do gazu
Lipa, ze nie znam sie tak na samochodach i w zasadzie czesc zarowno tych Toyotek jak i BMW nawet w tej cenie wyglada jak dla mnie zupelnie w porzadku wiec boje sie, ze kupie jakis chłam.
lukaszsz86 napisał(a):A ja bym ci polecił Fiata Stilo 1.9 JTD. Całkiem przyjemnie się tym jeździ. Dobry, oszczędny i do tego dynamiczny silnik.
Zamiast Stilo ciekawą propozycją jest również Alfa Romeo 147, ale tutaj tak jak w Audi A4 koszty naprawy zawieszenie będą troszkę większe niż w Stilo, bo reszta taka sama.
[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 22:41 ]
Stilo oczywiście 3 drzwiowe
generalnie przy oględzinach pewne rzeczy nawet laik wyłapie:
-szyby z różnych roczników (nie świadczą o tym że auto miało dzwona, ale warto się zainteresować dlaczego były wymieniane),
-nierówne szpary między elementami
-wizualnie inne odcienie koloru na elementach
-różniące się lampy - czasem po stłuczce wymienia się tylko jedną, są "czystsze" od starych.
-wyślizgana kierownica i pedały przy przebiegu 150k
-wytarta tapicerka
-stuki w zawieszeniu podczas jazdy - nie ufaj tym, co na dziendobry chcą Ci pokazać jak głośno gra stereo
-nie wierz w "ten typ tak ma"
no i zawsze warto wziąć jakiegoś znajomego, we dwóch łatwiej. a gdy się już zdecydujesz, to obowiązkowo przed zakupem na serwis, niech sprawdzą wszystko. 200-300zł nie twoje, ale przynajmniej nic nie powinno niemiło zaskoczyć.
szymon247 napisał(a):Po szybkim przejrzeniu ten silnik okazuje sie genialny ale jak z awaryjnoscia? W koncu nie mam jakiegos duzego zaufania do Fiatow. I czy sa jeszcze jakies inne niedrogie samochody z tym lub podobnie ciekawym silnikiem oprocz niego i owej Alfy?
147 jest z jakiegos powodu duzo drozsza.