Pierwsze auto - leasing

15 Wrz 2018, 21:57

Za 60 tys można mieć ładnie wyposażona Megane...a nie Yaris
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Wrz 2018, 22:04

legler napisał(a):Za 60 tys można mieć ładnie wyposażona Megane...a nie Yaris

Za ferrari możesz mieć 20megan ... :ok: Jak ktoś szuka czegoś określonego to po co go uszczęśliwiać na siłę... :?: Moja mama czuje się doskonale w yarisie i możesz jej podstawić nowe megan Rs a i tak pojedzie yarisem... dla odmiany moja żona kocha fiata 500x który w jej wersji kosztował pewnie tyle co megan a i tak wzięła by fiata... :ok:

Dlatego powiedziałem na wstępie autor powinien się przejechać swoimi typami i już. Do tego jak auto ma być w leasingu to też bym nie płakał z tym dodatkowym wyposażeniem jak komuś odpowiada to brać :ok: bo potem zwyżka 100zł raty miesięcznie to jest w knajpie jedna flaszka i zagrycha :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Wrz 2018, 23:16

haha ;D generalnie chciałem zapytać czy po prostu nie przepłacam i czy dealer nie chce mi wcisnąć czegoś na wyrost i za drogiego ale widze ze cena adekwatna do wyposażenia itd :)
I nie chodzi o uszczęśliwianie na siłe wręcz przeciwnie chciałem poznać wasze zdanie i jeśli było by ono negatywne to chciałem uslyszeć dlaczego i co jest lepsze :)
fedor1921
Początkujący

16 Wrz 2018, 10:34

Fedor zawsze wychodź z założenia że ktoś chce Cię naciągnąć na coś czego nie potrzebujesz. Sprawdź sobie wyposażenie i określ czy za dodatki chcesz dopłacać...bo niestety potem nikt nie dopłaci tego co Ty zapłaciłeś. Co do zniżek w tojce idź do aso gdzie Cię nie widziano i podpytaj o zniżki na grupy zawodowe np.notariusz, zapytaj o flotę i od ilu sztuk jest flota bo żeby się nie okazało że już przy drugiej sztuce i czy można podpisać zobowiązanie do zakupu drugiego auta gdy w tym momencie potrzebne jest jedno. Jeżeli tak to poproś jego treść. Dobrze jak byś nie podawał żadnych swoich danych...a już najlepiej jak na pytania odpowiedziałby jakiś zaprzyjaźniony pracownik :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Wrz 2018, 16:17

Generalnie szkopuł tkwi w tym że nie można sobie wziąć osobno każdego elementu wyposażenia, tylko trzeba pakiety na zasadzie Tak/ nie ,dużo kosztów dodatkowych jest lakier itd itp a różnica w racie 60zl a wyposażenie niebo a ziemia, czy chce mnie naciągnąć to nie wiem a znajomych w tej kwestii i salonie brak eh :/ :? . I chyba się zdecyduje na nią czytając wasze komentarze i wypowiedzi , szkoda ze nic im nie zostało z wyprzedaży Ale no cóż :D :oops:
fedor1921
Początkujący

19 Wrz 2018, 21:25

Witam mam jeszcze takie pytanie , a nie chce nowego tematu tworzyć otóż
Jeśli biore leasing / najem długoterminowy dostaje ofertę z np toyoty to czy musze ją przyjąć czy jeśli znajde bank na lepszych warunkach to da się aby tą sama ofertę wziąć tylko na warunkach banku którego ja sobie wybiore ? Czy jak to wygląda ? Czy wtedy agent traci klienta ? Czy tak samo jest wobec najmu i leasingu ? :?: :?: :?: :?:
fedor1921
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...

20 Wrz 2018, 05:54

fedor1921 napisał(a):Jeśli biore leasing / najem długoterminowy dostaje ofertę z np toyoty to czy musze ją przyjąć czy jeśli znajde bank na lepszych warunkach to da się aby tą sama ofertę wziąć tylko na warunkach banku którego ja sobie wybiore ? Czy jak to wygląda ? Czy wtedy agent traci klienta ? Czy tak samo jest wobec najmu i leasingu ?

Nie ma tak dobrze :no: Normą jest, że jeżeli cena auta jest niska, to jest warunkowana finansowaniem dealerskim, a koszty leasingu są duże. I odwrotnie, tam gdzie oferowany jest tani (np 101%) leasing, cena auta jest wyższa niż normalnie. Gdzieś muszą zarabiać, albo na marży, albo na finansowaniu :sly:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

20 Wrz 2018, 09:55

Czyli muszę od nich wziąć, jeśli bank mi oferuje leasing to wtedy tak jakby on kupuje od nich auto za gotówkę a ja im spłacam w leasing i salon ze tak powiem z mną wtedy nie ma nic wspólnego ?
fedor1921
Początkujący

20 Wrz 2018, 10:08

Tak całkiem nic wspólnego to nie :mrgreen: To Ty odbierasz auto w salonie. Jesteś normalnym kupcem, tylko że to bank płaci za ciebie. Trzeba porównywać oferty kompleksowo. Co będzie dla Ciebie lepsze :?: Czy oferta salonu, czy banku. :?: Ja to jak idę do salonu, to proszę o ofertę dla własnego finansowania i biorę też do porównania ofertę salonu. Ale w moim przypadku zawsze taniej wychodzi własny leasing.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

20 Wrz 2018, 10:34

Czyli tak jak by bank bierze auto za gotówke od nich a ja płace bankowi leasing ? Kurcze myslalem ze ta samo oferte samochodu co oni daja można by wźiąć na warunkach wybranego banku :D
fedor1921
Początkujący

09 Paź 2018, 10:08

Tak jak ktoś wyżej napisał, trzeba porównać wiele ofert zarówno banków, jak i firm leasingowych, aby znaleźć najkorzystniejszą. Przy pierwszym swoim leasingu możesz się wesprzeć usługami takich firm jak [reklama]
Ostatnio edytowany przez Kao, 09 Paź 2018, 13:39, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
Moni36
Obserwowany

12 Paź 2018, 20:42

Generalnie zakup auta u Ciebie powinien wyglądać następująco:

1. Wybierasz marki, które Cie interesują i odbywasz nimi jazdy próbne.
2. Wybierasz auto, które najbardziej Ci leży.
3. Negocjujesz cenę z salonem.
4. Negocjujesz cenę z pozostałymi salonami. Do uzyskania najniższej kwoty. Jak będzie na będzie na 2 gim końcu Polski pytasz kto z okolicy da Ci taka cenę.
5. Negujesz leasing.
6. Negocjujesz leasing u innych firm przedstawiając poprzednią ofertę.
7. Negocjujesz leasing do uzyskania najniższej kwoty.

Firmy lubią sobie podkupywać zdecydowanego klienta.
Zwłaszcza leasingowe.

U mnie przy zakupie auta różnica w ostatecznej ofercie:
cennik 94 000
salon miejscowy 86 000
salon 200km dalej 82 000

leasing z pierwszej oferty 1260mc spadł na 1150 mc

Powodzenia.
ajumalawa
Obserwowany

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: CITROEN BERLINGO
Silnik: 1.6
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2017

14 Paź 2018, 21:30

z ciekawośći z jakiej marki dostałes az 12tys rabatu :D ?
fedor1921
Początkujący

14 Paź 2018, 21:45

Nie wiem jak kolega, ale ja gdzieś już pisałem, że na Golfa za 94k zaproponowali mi praktycznie bez negocjacji 15k rabatu.
Eilchner
Początkujący

14 Paź 2018, 22:15

Generalnie zauważyłem ze na golfa są mega rabaty teraz, nie wiem czy spowodowane to jest kumpel dostał oferte prawie 20 tys z 90 na 70 cos koło tego
fedor1921
Początkujący