Pierwsze auto

18 Kwi 2010, 10:41

Każdy ma swój rozum i trzeba się nim kierować zarówno przy zakupie jak i w czasie jazdy:) Jak skasuje samochód to za swoje skasuje:D
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

18 Kwi 2010, 10:49

No nie zawsze za swoje :smile: wogóle jak koledzy mają BMW to ja bym wybrał coś innego :lol:

EDIT:
znalazłem Ci dwa fajne autka moim zdaniem no i okei jeśli już chcesz takie mocne :smile:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oferty już konkretne.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Kwi 2010, 12:21

o barol91 dal Ci ciekawa propozycje... vectra jest calkiem przyzwoitym samochodem... o ile nie zaczyna rdzewiec od progow;/

a ja wszedlem na forum bo wrocilem wlasnie z wycieczki na auto-gielde i w drodze powrotnej na skrzyzowaniu... zeby bylo smieszniej przy skrecaniu.. wyprzedzil mnie golf IV zapakowany w 5 kolesi ok 18lat... szli piskiem na jedynce i dwojce... i wystawiali zakierczone lby przez szybe... :???:
mam serdecznie dosc takiego czegos.. :evil:

wiec nie ma sie co dziwic ze spora czesc ludzi ma skrzywienie widzac "mlodych gniewnych" w mocnych furach...

oni wydawali sie byc zadowoleni z samochodu... bo dalo sie cisnac gaz i slyszec pisk... czy Twoi koledzy oceniaja samochody tym samym kryterium? bo mam jakies dziwne przeczucie ze tak... jesli nie to przepraszam... nie chce tu nikogo urazic... ale naprawde... na drogach jest pelno "supermenow" i daj sie przerobic na kolejnego... bo to nie jest fajne tylko zalosne...
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

18 Kwi 2010, 12:41

Większość młodych w wieku własnie 18-20lat tak robi więc nie ma sie co dziwić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Kwi 2010, 13:02

No nie trafiłeś Bloob ja nie z tych... My dbamy o swoje samochody, szkoda nam silnika jak i opon do takiej jazdy...Kupujemy bmki nie dla tego że mają buta i dobrze się nimi rusza z pod świateł tylko dlatego że nam imponuje moc generowana przez te silniki, i podobają nam sie stylistycznie te auta. Chcemy wprowadzić kulture na droge tą marką aby ludzie coraz lepiej sie o nich wypowiadali, a to że jeżdzą nimi łyse gamonie to już nie od nas zależy...
Extrs
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

18 Kwi 2010, 13:37

Pamietam niedawno jak jechalem do czech swoim SC (ciezka podroz) w czechach na 2 pasmowce byly swiatla i przjescie dla pieszych. Oglnie puste ulice byly bo byl okres po swiateczny to wyprzedzal mnie golf 1 cabrio oczywiscie z odslonietym dachem i mocnym tuningiem silnika(polskie rejestracje), cisnal niemilosiernie, ja jechalem okolo 100km/h a on no coz napewno wiecej niz 160, ale wkoncu stanalem za nim na tych swiatlach i tuz obok golfa stanal piekny bentley gt a w srodku jakies 2 czeskie typy. Juz tylko bylo slychac jak gazowal na sprzegle tym golfem, no i coz stalo sie tylko tyle ze bentley smignal i go nie bylo a panowie z golfa chcac wyrwac pierwsi wpadli w poslizg i zjechali na pobocze :D
No i tyle bylo z tych ich super aut, tak naprawde nie da sie miec mocnego auta za 10k
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...
    Elektryczna Toyota C-HR i model IZOA
    Toyota zaprezentowała na targach Auto Shanghai 2019 dwa nowe modele elektryczne. Nowa Toyota C-HR oraz spokrewniony z nią model IZOA to pierwsze samochody elektryczne na baterie Toyoty, które zadebiutują w Chinach. ...

18 Kwi 2010, 19:55

A co byś powiedział na Opla Omege B,przejedz sie tym a możliwe że zmienisz zdanie że chcesz BMW :grin: warta uwagi jest szczegolnie wersja MV6 z motorem 3.0 211KM.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Kwi 2010, 20:24

Ja bym jednak został przy Vectrze.Miałem taką Vectre dokładnie z takim silnikiem i naprawde bardzo fajny samochód.Miałem go dawno (2001/2002) ale jak na tamte czasy był to bardzo wygodny i solidny samochód. Jeżeli chodzi o awaryjność to w ciągu roku jeżdżenia zepsół się tylko alarm. Dodam że samochód nie miał lekko bo był firmowy.(ale z drugiej strony nie był kantowany na amen :smile: )
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

18 Kwi 2010, 20:51

Tak się składa że omegą jeździłem ale 2.5tds (silnik bmw) , mógł by być tyle że nie ma w sobie duszy jaką ma BMW... Nie wiem tylko ile wciąga taka 2.5 litrowa vektra, wie może ktoś ? Szczerze mówiąc że w czystej serii to ona wogóle mi się nie podoba... Bym musiał wsadzić jakiś do niej ładny ofelunek szybki przyciemnić... Ale instalacji gazowej w swoim samochodzie nie chce...
Extrs
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

18 Kwi 2010, 21:00

No to przecież jakiś tuning należy do Ciebie.
Barol
Awatar użytkownika