Pierwszy samochód - Maluch: czy warto

05 Kwi 2010, 10:42

to ja już nie wiem co robic takie opinie podzielone, ale jednak raczej go kupie, chce sie nim nauczyc jeździc a tipa za 700-800 nie kupie raczej ani uniaka. czy taki filtry i płyny trudno samemu wymienic ?
smykk
Nowicjusz

Miejscowość: zawiercie

05 Kwi 2010, 11:01

na moje to, bierz malucha... za taka kase nic lepszego nie trafisz... a malec nie jest taki zly;) tym bardziej na pierwsze autko;)
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

05 Kwi 2010, 12:04

No raczej za te pieniądze nic lepszego nie trafisz a maluch jest świetny do nauki jazdy,w moim gronie większość kumpli uczyło sie jezdzić własnie na maluchach (w tym oczywiście ja też) i każdy jest za jeśli jest do nauki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2010, 12:23

dokladnie... bierz malucha jesli tylko jest w przyzwoitym stanie...
zanim nabierzesz wprawy minie pare miesiecy do tego czasu nawet dynamika malucha Cie zadowoli bo bedziesz jezdzil delikatnie i ostroznie... potem pewnie bedzie gorzej zacznie cie irytowac zerowe przyspieszenie... ale i tak lepiej maluchem na wlasna reke niz stac na przystankach;) ciasny ale wlasny;)
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

05 Kwi 2010, 12:24

No dokładnie i maluch z wszystkich innych jest najtańszy w utrzymaniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 12:27

barol91 napisał(a): jest najtańszy w utrzymaniu.
:mrgreen: :mrgreen: aśś p.... :mrgreen:
spalanie na poziomie 6-7 litrów na 100 to nie jest taniość w utrzymaniu :mrgreen:
taniej to golf 2.0GTI wychodzi :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fabryka opon Michelin w Olsztynie
    Fabryka opon w Olsztynie jest jednym z największych zakładów produkcyjnych Michelin na świecie. Michelin Polska SA zatrudnia ponad 4 tysiące osób i jest największym pracodawcą na Warmii i Mazurach (zleca też prace wielu lokalnym ...
    Lexus RX500h - czy taki samochód ma jakieś wady?
    Najmocniejsza hybryda w modelu RX to właśnie wersja 500h dysponująca silnikiem benzynowym i tu uwaga TURBO benzynowym! Przyzwyczailiśmy się że w samochodach tej marki występują silniki bez doładowania, a tu taka niespodzianka ...

05 Kwi 2010, 12:38

spalanie... fakt spore jak na gabaryty i "moc" ale nie oszukujmy sie ze za te pieniadze da sie kupic cos co nie jest zajezdzone... a jak trafi ladnego malucha z roku '96 lub llepiej to po miescie niecale 7 da rade spokojnie.... a cieniasy potrafia wiecej spalic;] i to duzo kumpela ma cienkiego i pali jej 8 Pb i 10 lpg ;] a jak koledze golf 2.0 pali 6-7 litrow w miescie to gratuluje... :lol: ale jakos nie wierze ... :cool:
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

05 Kwi 2010, 13:22

dla mnie zadbany maluszek jest lepszy od wyoranego cc700 które jeźdzą po moim mieście, te cinqusie są głośniejsze od tym maluchów i najbardziej te które są używane na dowóz pizzy
smykk
Nowicjusz

Miejscowość: zawiercie

05 Kwi 2010, 14:42

pocieszny napisał(a):
barol91 napisał(a): jest najtańszy w utrzymaniu.
:mrgreen: :mrgreen: aśś p.... :mrgreen:
spalanie na poziomie 6-7 litrów na 100 to nie jest taniość w utrzymaniu :mrgreen:
taniej to golf 2.0GTI wychodzi :mrgreen:

hehe wiedziałem że to ktoś napisze,ale mi chodziło w sensie opłat,maluch będzie napewno najtańszy.
Barol
Awatar użytkownika