Po wyjęciu kluczyka radio gra dalej, Volvo V50

03 Gru 2019, 23:25

Witam, w moim Volvo V50 występuje taka oto sytuacja: raz na jakiś czas po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki radio przez jakiś czas (raz to jest kilka sekund a raz i minuta) gra w najlepsze...najlepsze w tym wszystkim jest to,że gdy radio nie mogę zamknąć auta z przycisku na kluczyku,dopiero gdy przestanie grać centralny reaguje na przycisk i zamyka zamki i zaświecają się lampy sygnalizując zamknięcie auta.
Dodam, że zauwazyl m też jak po zamknięciu po krótkim czasie (ok. 30sekund) jest dziwny krótki dźwięk (jakby "zgrzytniecia","pisku" centralnego zamka)
Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i co to może być? Bo nie ukrywam,że czasami uciążliwe jest stanie lub siedzenie w aucie i czekanie aż radio przestanie grać by móc zamknąć gablotę.
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

03 Gru 2019, 23:33

Ciekawe jest to co piszesz. Zdarzył ci się może kiedyś taki problem jak miałeś wyłączone radio? Zastanawiam się czy to jest jego problem czy raczej innych elementów w instalacji elektrycznej.
defens napisał(a):Bo nie ukrywam,że czasami uciążliwe jest stanie lub siedzenie w aucie i czekanie aż radio przestanie grać by móc zamknąć gablotę.
A co się dziej jak je wyłączysz? Nie reaguje na to?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Gru 2019, 07:31

Gdy wyłączę radio z guzika,to i tak nie mogę zamknąć auta (centralnego), to się zdarza losowo
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Rok produkcji: 1999

04 Gru 2019, 13:32

Sprawdź przekaźniki być może któryś z nich zawiesza się nie rozłączając od razu tak jak powinien po odjęciu napięcia.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Cze 2022, 12:58

Cześć. Odgrzeje kotleta bo to samo mnie spotkało .. radio gra bez kluczyka i nie działa centralny... Napisz proszę co było przyczyną tego stanu... Dziękuję i pozdrawiam. Maciej
ascona1
Obserwowany

15 Cze 2022, 13:57

Co prawda inne auto ale u mnie tak było gdy stacyjka nie odbijała i auto myślało, że kluczyk dalej siedzi. Nie dało się zamknąć z pilota (no bo kluczyk w stacyjce przecież).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...

15 Cze 2022, 14:11

Dzięki za szybką odpowiedź!
ascona1
Obserwowany