Pobór prądu vw T5 multivan

02 Kwi 2025, 22:04

Znazlem pobór prądu na poziomie 0.36A na bezpieczniku nr 3 w kabinie pasażerskiej opisany jako wielofunkcyjny moduł sterujący 1 (zasilanie na pokładzie).
Pytanie za co dokładnie odpowiada owy moduł żeby nie szukać po ciemku,
Wykluczylem już kilka rzeczy a pobór nadal ten sam.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Kwi 2025, 14:04

Oj,odpowiada za mnóstwo rzeczy,central,fotele elektr.,szyby,oświetlenie,syst.bezpieczeńtwa,multimedia,tempomat,klima,czujn.parkowaniamysle,że nie pozostaje nic innego jak skupić się na tym obszarze i wyciągać bezpieczniki z nim związane,a reszta to wiadomo,b.często przyczyna bywa jakaś zarówka,która nie gaśnie a powinna np.po zamknięciu bagażnika,czasami wilgoć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

27 Kwi 2025, 18:22

Niestety nie podołałem z tematem, sprawdziłem wszystko co możliwe i nie znalazłem przyczyny.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Kwi 2025, 19:10

Działa wszystko jak leci? Sprawdziłbym radio ,czyli wypiął z instalacji.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

27 Kwi 2025, 22:47

Tak wszystko działa prócz anomalii z centralnym zamkiem i jednymi drzwiami przesuwnymi, poza tym powypinałem:
-wszystkie oświetlenia
-sterowanie nawiewami
-radio
-drzwi prawe i lewe przednie.
Problem w tym że to auto to jedna wielka druciana, bardzo dużo ingerencji w elektrykę, dodatkowe światełka, naprawy instalacji itd. Tak czy tak przez tydzień nie dałem rady tego znaleźć i klient zabrał auto.
Tak to właśnie jest, weź sobie takie auto na warsztat straciłeś kilka dni gdzie mogłeś zarobić pewne pieniądze a tu zarobiłeś jedynie słabą opinie w oczach klienta.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Kwi 2025, 04:03

Czyli wychodzi na to,że pobór jest związany raczej z tymi anomaliami.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udany silnik 8AR-FTS turbo "200t" - Lexus
    Przez całe dekady Lexus konsekwentnie wyposażał swe samochody w benzynowe silniki wolnossące – od słynącej z wyjątkowej kultury pracy widlastej ósemki w pierwszym flagowym Lexusie LS 400, po pięciolitrowe V8 ...
    Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...

28 Kwi 2025, 08:20

Kao napisał(a):Tak to właśnie jest, weź sobie takie auto na warsztat straciłeś kilka dni gdzie mogłeś zarobić pewne pieniądze a tu zarobiłeś jedynie słabą opinie w oczach klienta.

Tylko czy klient już nie wiedział o tym że będzie trudno? Często mam styczność właśnie z takimi osobami albo objadą wszystkich i nikt nie chce się babrać albo babrali a Ty masz zwitek ich radosnej twórczości albo albo ma stałego mechanika od klocków i oleju a do Ciebie trafia takie zgniłe jajko. Zrobisz a on i tak wróci do tego warsztatu gdzie zawsze robi oleje/filtry/klocki itp.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Kwi 2025, 10:05

Wiedział wiedział, ja bym to znalazł z czasem ale też nie mogę poświęcić temu np całego tygodnia bo nawet jakbym usterkę znalazł i naprawił to bym musiał go skasować 1.5-2 tys euro za to to kto Ci to zapłaci, wolałem powiedzieć że nie umiem i niech jedzie dalej.
PhantomASA1 napisał(a):Czyli wychodzi na to,że pobór jest związany raczej z tymi anomaliami.
ciężko stwierdzić.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika