Podejrzany dym z tlumika

10 Gru 2009, 17:50

witam dzis zauważyłem ze z tłumika wydostaje sie bardzo dużo dymu tak jakby była niska minusowa temperatura , dym niemial zadnego specyficznego zapachu .Od razu pomyslalem o uszczelce pod glowica ale po chwili przestal dymic , moje pytanie jesli poszla uszczelka czy powinien tak dymic caly czas czy moze tak byc tylko czasami ,a moze takie zachowanie jest spowodowane czymś innym poradzcie cos bo troszke mnie to zmartwilo Pozdrawiam Frelander 1,8 16 v 2000 :roll: Ps dodam ze silnki niebyl zimny zrobil okolo 15 km chc z przystankami , potym zdarzeniu zrobilem drugie tyle i nic podobnego sie nie zdarzyło niewiem jak bylo wczesniej bo autkiem prawie nie jerzdź frelkiem jeździ moja zonka
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

10 Gru 2009, 19:42

a jak płyn do chłodzenia w zbiorniczku ? jesli poziom nie zmienia sie to napewno nie jest uszczelka
waldekkiepski11
Nowicjusz

Miejscowość: białystok

10 Gru 2009, 19:53

a jaki kolor? Może woda w tłumiku była.....
9kaczor6
Nowicjusz

Miejscowość: Skępe

10 Gru 2009, 20:00

z plynem to od samego poczatku mam problem potrafi byc stan przez miesiac a nagle plynu w zbiorniczku niema dolewam okolo 100 g i znowu przez jakis czas jest . Ale pewnego dnia znalazlem przeciek ponieważ mam instalacje gaz. zostaly przeciete przewody aby plyn ogrzewal parownik tak to chyba sie nazywa i tam jeden z zacisków byl luzny wymienilem zacisk i przez jakis czas plyn byl ok ale znowu czasami zaczyna plynu ubywac wymienie wszystkie zaciski na przecietych weżach ( 4 szt. ) poniewaz caly czas mam mokry reduktor . Ale takiego cyrku z dymem niewidzialem choć zadko nim jeżdże Pozdrawiam a co do koloru dymu to bialy tak jak pisalem tak jest w mrozne dni a zwlaszcza jak autko na gaz naprawde niezla swieca dymna
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...