Podnośniki koszowe jakie kupić?

20 Mar 2013, 16:58

zakładam wynajem sprzętów, znalazłem różne rodzaje podnośników tylko zastanawiam się nad tym jakie auto i podnośnik wziąć, a chce jeszcze jeden koszowy kupić do stara 266. Nie wiem też, czy zdecydować się na używane, czy nowe, bo muszę znać dokładną ich wartość. Ktoś z Was kupował już używane?
wrobel9
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 2000
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: TRANSPORTER

28 Paź 2014, 16:28

Jeśli chodzi o wynajem podnośników, warto zajrzeć na stronę tej firmy Podesty Ruchome.
portiss
Obserwowany

Auto: Audi A4 B7

13 Sty 2015, 14:49

Ta firma Partnerslift ma ciekawe podnośniki i od razu zapewniają ich profesjonalny serwis. Niedawno korzystałam z ich oferty i mogę z czystym sumieniem ich polecić.
EdytaPe
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 2010
Auto: Audi B4
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

03 Mar 2015, 15:15

Odsyłam tutaj - suwalski.com.pl
Po prostu zobacz z jakich korzystają firmy. Tak najłatwiej, ale też możesz zobaczyć w innych. Wiadomo, że nie chodzi tutaj o rozwiązanie najtańsze, tylko najbardziej funkcjonalne.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

10 Kwi 2015, 12:24

Ja korzystałem z usług tej firmy i byłem zadowolony Walczaklift Polecam skorzystać z ich oferty. Jeżeli nie chcesz wynajmować tylko kupić to na pewno coś Ci doradzą. :-)
Today94
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 1986
Auto: toyota

02 Lis 2015, 18:06

Ja chciałbym wypożyczyć podnośnik koszowy. Ale nie za bardzo wiem, na co trzeba zwrócić uwagę, jak chcemy wypożyczyć podnośnik. Zastanaowiam sie nad tą ofertą - MHI Krzysztof Gmosiński. Warto wziąć ich pod uwagę?
mareckijan11
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: mazda 626
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

21 Sty 2016, 17:35

Też mam swoją firmę godną polecenia, bardzo sympatyczni i profesjonalni. Ja u nich wynajmuje bo mi nie potrzeba aż tyle żeby kupować, ale prowadzą też sprzedaż i na pewno doradzą Ci coś odpowiedniego.
Więcej na PW.
CzasOgarniać
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 06 1978
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1.4
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

29 Mar 2016, 12:46

Jak wpiszesz w google podnośniki koszowe, to wyskakuje kilka firm np. "Sky basket" Akurat w usługach mają wynajem takich maszyn plus serwis.
cookie21
Nowicjusz

Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: citroen

28 Cze 2017, 12:43

A nie lepiej wynająć ?? Ja bym na twoim miejscu skorzystał z takich usług i by było po problemie.
Kamilxxx2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 11 1993
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: X14XE
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1924

29 Cze 2017, 08:05

Jestem zdania że lepiej jest wypożyczyć taki podnośnik tym bardziej że firmy oferują nawet wypożyczenie na godziny ja tak miałem.
Robercik
Obserwowany

Auto: BMW

27 Lip 2017, 14:57

Jasne, że tak z reguły chcą stówkę za godzinę, ale oczywiście nie obsługujesz sprzętu sam. Dodatkowo są firmy, które dostosują cennik w zależności do roboty więc może to być też dużo mniejsza kwota :)
MaciekControl
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 06 12 2000
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1.4 TFSI
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

08 Sie 2017, 13:51

Wynajem jest lepszym rozwiązaniem, dużo do zaoszczędzenia . Jakkolwiek sporą przesadą byłoby dla wielu firm inwestowanie setek tysięcy złotych w zakup podnośnika koszowego na własność, to jednak funkcjonalność takiego sprzętu co pewien czas może się okazać ogromnie przydatna. Przy licznych pracach budowlanych, renowacyjnych czy też instalacyjnych funkcjonalność takowych podnośników to właściwie podstawa możliwości doprowadzenia prac do końca.

Okoliczności w jakich podnośniki koszowe dostępne na wynajem mogą się bardzo przydać są liczne. Szybka naprawa poddasza nie stwarza zupełnie gruntu pod budowę całego rusztowania, co nie znaczy, że w jakiś sposób nie musimy dostać się faktycznie do danego punktu lub umożliwić do robotnikom. Dobre podnośniki koszowe gdańsk dostępne w ramach wynajmu spiszą się tutaj należycie. Obcinanie gałęzi wysokich drzew również wymaga ich asysty. Także wtedy, gdy pomyślimy o instalacji monitoringu potrzeba będzie rozwiązań umożliwiających montaż na wysokości, bez których po prostu przecież robotnicy nie dostaną się na wysokość kilku pięter po zewnętrznej stronie nieruchomości. Sporadyczne przypadki takie jak ratowanie zwierząt także są tymi, gdzie taka funkcjonalność dobrze się sprawdza. Ważnym jest przy każdej z tych okoliczności, ażeby fachowiec, wykwalifikowany operator odpowiadał za kontrolowanie sprzętu.

Sama strona techniczna maszyny to oczywiście również ważna rzecz – pracownicy muszą mieć soildną, konkretną platformę na której będą mogli bezpiecznie działać, nie zaś problematyczną, utrudniającą im zachowanie równowagi, niepewną klatkę. Stąd też uważnie podchodźmy do takiego wynajmu, aby nie zapłacić za sprzęt nie sprzyjający szybkiemu i wolnemu od problemów uporaniu się z realizacją pracy.
wopaten
Obserwowany

Auto: bmw

18 Sty 2018, 16:34

Polecam wynajem w firmie Suwalski. Najlepszy z najlepszych!
zwyzka
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 07 2010
Auto: audi a4

27 Cze 2018, 13:41

Podnośnik koszowy najlepiej wynająć. Koszt zakupu takiej maszyny jest bardzo duży. A nam czasem potrzeba tylko podciąć koronę drzew czy umyć dach. Ja wynajmowałam taki podnośnik z Olsztyna. Mają zadbane, serwisowane maszyny i ceny też nie są wygórowane. W zasadzie co do ceny można się dogadać.
Dagmara85
Obserwowany

Miejscowość: Olsztyn
Auto: Renault Megane II
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

24 Cze 2019, 13:23

Często nie opłaca się kupować sprzętu, ale lepiej go wynająć. Zakup i samodzielna obsługa drogiego sprzętu to duże ryzyko, dlatego lepiej scedować je na profesjonalistów.
Ostatnio edytowany przez Kao, 24 Cze 2019, 17:32, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
mauryc
Nowicjusz