Podstawowe Narzędzia aby otworzć mały warsztat?

28 Sty 2020, 22:23

jeśli się zastanawiasz nad porządnym sprzętem to kup sobie zestaw od aeg, będziesz miał tam wszystko czego Ci potrzeba w bardzo rozsądniej cenie a ich urządzenia są naprawdę dobrej jakości i wytrzymałości. Ja pracuje ze swoimi już kilka lat i nic się z nimi nie dzieje
Marekmarko90
Nowicjusz

07 Lut 2020, 10:13

Mój ojciec ma warsztat samochodowy - zajmuje się głównie mechaniką i powierzchowną pielęgnacją. Ale nie ma jakiegoś gotowego zestawu narzędzi, po prostu zbierał je zewsząd: w efekcie ma po kilka kluczy jednego typu, a inne pojedyncze sztuki i czasem, zanim coś znajdzie, mija parę ładnych minut :mrgreen:
Dobrze dla niego, że klienci tego nie widzą i generalnie nie mają problemów, żeby znaleźć jego. Zawsze znajdzie jakąś wymówkę, dlaczego coś trwało dłużej niż zapowiadał, gadkę ma niezłą :naughty:
Lycyn
Nowicjusz

24 Lut 2020, 09:54

PS To odnajdywanie warsztatu przez klientów byłoby niemożliwe bez internetu. Teraz wszystkich usług szuka się tam i trzeba zadbać o właściwą ekspozycję tak samo, jak o narzędzia zasadniczej pracy.
Lycyn
Nowicjusz

16 Mar 2020, 11:35

Do małego warsztatu samochodowego na pewno przydałaby Ci się dobra sprężarka powietrza do zasilania narzędzi pneumatycznych. Oczywiście jeśli myślisz o długoterminowym prowadzeniu swojej działalności. Pneumatyka praktycznie wszystko zasila w warsztatach np.: podnośniki, szlifierki, klucze, sprzęt do lakiernictwa itp. Dodatkowo charakteryzuje się tym, że nie ulega szybko uszkodzeniu.. Dlatego warto kupować już większy zbiornik, najlepiej olejowy z pojemnością minimum 100L, w miarę sensowną wydajnością. Urządzenia pneumatyczne znajdziesz w sklepach z narzędziami warsztatowymi pneumat lub też na allegro. Ogólnie polecam ten sklep, bo sam kupowałem i też doradzają, jak czegoś nie wiem. Jedynie to cena może początkowo przerazić, ale z czasem koszty się zwrócą :) .
Wyrzynio
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Lut 2025, 11:33

Jak szukasz solidnego wyposażenia warsztatu, to tylko (reklama).Mają świetny wybór narzędzi i akcesoriów, które faktycznie sprawdzają się w codziennej pracy. Zamawiałem już kilka rzeczy i zawsze byłem zadowolony z jakości.
Ostatnio edytowany przez Kao, 07 Lut 2025, 12:15, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
dionek232
Nowicjusz

15 Wrz 2025, 08:43

No ja bym się jednak na chińszczyznę jak koledzy nie porywał i kupił porządne narzędzia. Ostatnio jak wyposażałem z kolegą przydomowy warsztat zamawialiśmy hurtem prawie z mensura.pl jesli chodzi o całe drobniejsze wyposażenie. Podnośnik tylko z olxa, bo nowy to jednak byłaby przesada.
Erwinoos21
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...

16 Wrz 2025, 01:01

Tu warto iść w lepsze marki ale też czasem nie ma co przesadzać. Najważniejsze to zrobić sobie taki spis narzędzi które będą nam na pewno potrzebne i na tym się skupić. W miarę rozwijania się warsztatu można poszerzać arsenał.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35