POLONEZ ATU PLUS - wysokie oborty

25 Maj 2009, 23:01

Witam jestem tu nowy wiec proszę o wyrozumiałość !
Mam problem z moim polonezem wiec na benzynie jest pali jeździ wszystko ok obroty normalnie spadają ! jak powinny ! zaś na gazie po przejechaniu paru kilometrów obroty wieszają się na 2000 i nie chcą spaść mechanik powiedział ze to silniczek krokowy wymieniłem dalej to samo jak wyciągnę wtyczkę po prawej stronie na dole i się zresetuje to na gazie działa normalnie później jest to samo ! nie mam pojęcia co mu może być ! prosze o pomoc :cry:
Ostatnio edytowany przez Bojdka, 28 Maj 2009, 23:05, edytowano w sumie 1 raz
Bojdka
Nowicjusz

Miejscowość: Slaskie

27 Maj 2009, 19:50

Jezeli na benzynie bylo wszystko ok to niepotrzebnie wymieniales silniczek krokowy, po cos jest nie tak z gazem wydaje mi sie ze zla regulacja. Podjedz do kogos kto sie zajmuje instalacjami gazu i zobaczysz ze to naprawi.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

28 Maj 2009, 00:02

To nie jest sprawa regulacji. Stawiałbym na jakieś lewe powietrze.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spiesz się powoli - jedź płynnie
    Nawet trzech na czterech polskich kierowców przekracza dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. W ten sposób narażają na niebezpieczeństwo siebie i innych uczestników ruchu. Dlaczego w mieście lepiej ...
    Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...