Polonez - stłuczka

13 Lis 2006, 22:01

Panowie i Panie jest taka sprawa nie wiem gdzie to rozpisać.

Przy drobnej stłuczce tak to może nazwać ( dociśnięty samochód do drugiego na parkingu) polonezowi opadł delikatnie jakiś 1 cm zderzak z przodu ale trzyma się sztywno dodatkowo na nadkolu puścił jeden nit(ten plastik chroniący przed woda przy kole nie wiem jak się to nazywa) taki utrzymujący plastik na miejscu.Pytanie...
Ile może kosztować naprawa podniesienie tego zderzaka i zrobienie tego "nadkola".?
Bo nie wiem o jakiej kwocie możemy dyskutować.

____________________________________________________________________________________________________________

Zmodyfikowane przez moda
____________________________________________________________________________________________________________
basia
Nowicjusz

• 13 Lis 2006, 22:18

Witam,
    Ładnie to się tak ocierać na parkingu o innych ;) (żart)
    Tak naprawdę jeżeli to wygląda tak jak mówisz to jest to jakieś 10 minut pracy można to samemu zrobić, zderzak pewni wyskoczył z zaczepu, a przy nadkolu wstawić nowy nit. Myślę że za coś takiego w warsztacie mogą wziąść 20-50zl ciężko to określić jak się tego nie widzi.
    Pozdro. Kacper
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

13 Lis 2006, 22:27

Facet chyba chce zarobic albo niema pojecia bo chialam dac mu 100a pozniej 200 dal swietego spokoju wiecej niemam
    basia
    Nowicjusz

13 Lis 2006, 23:09

Z tego co się orientuję to za 100zl można kupić na giełdzie drugi zderzak plus dwa przednie nadkola i jeszcze zostanie kasy żeby ktoś to zamontował ;) oczywiście mowa o poldku...
    Pozdro. Kacper
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

13 Lis 2006, 23:21

moze uda mi sie zamiescic zdięcie :)
    basia
    Nowicjusz

13 Lis 2006, 23:58

tak to wyglada i chyba cos sie odgielo pod migaczem :oops:
    basia
    Nowicjusz

14 Lis 2006, 20:28

Witam,
    Widać że coś jednak się jeszcze odgięło, ale to nie zmienia faktu że pieniądze które mu dawałaś były spokojnie pokrywające tą szkodę.
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

15 Lis 2006, 16:55

witam to co witac tu na tym zdjeciu to mozna camemu zrobic jest to minutowa sprawa zderzak wyskoczył z takiego stalowego zaszczepu wystarczy go spowrotem tam umiescic i to bedzie na tyle jesli chodzi o zderzak a nadkole to czeba isc do sklepu z czesciami i kupic 1 taki zatrzask i go przymocowac powiem ze to groszowa sprawa niedaj sie naciagnac na gruba kase :wink: pozdro
    rolexis
    Nowicjusz