Pomozcie czy to ogloszenie jest warte uwagi?????/

15 Maj 2011, 19:40

czyli jesli nie mam zaufanego mechanika i ja sie slabo znam na motoryzacji to mam marne szanse zeby cos dobrego kupic.....
adolf206
Początkujący

Miejscowość: wieruszów

15 Maj 2011, 19:45

no pod takim że jakoś sobie nie wyobrażam jechać do serwisu z 2letnim bezwypadkowym samochodem i mieć taką historie.. heh i jeszcze dać sobie klime odłączyć. prosze cie nie osłabiaj mnie:)
wychodzi że wyczuli sierote i chcieli go naciąć.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

15 Maj 2011, 21:43

no a co bys zrobil na jego miejscu? pobil diagnoste ze gada glupoty? przeciez ani nie zaplacil za przeglad, ani nie sprzedal diagnoscie-handlarzowi(oraz podstawionemu 'kupujacemu') auta za marne grosze.
skad mial wiedziec do jakiego diagnosty jedzie? nie zajmuje sie on handlem autami. wiec zabronic zagladania pod maske nie mogl. jedynie na VIN poprosil o wejscie do zwyklego internetowego dekodera(diagnosta tlumaczyl brakiem dostepu do sieci) lub wizyty w ASO(na ktora nie zgodzil sie 'kupujacy')
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

15 Maj 2011, 22:18

adolf206 napisał(a):czyli jesli nie mam zaufanego mechanika i ja sie slabo znam na motoryzacji to mam marne szanse zeby cos dobrego kupic.....

na dwoje babka wróżyła ale może sie udać akurat kupić dobry egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Maj 2011, 22:26

Nie wiem dla mnie jest to tak niewyobrażalna sytuacja że aż trudno mi sie w niej odnaleźć, ale nie podarowałbym mu tego.
Pawelcode
Początkujący

15 Maj 2011, 22:51

Pawelcode napisał(a):Nie wiem dla mnie jest to tak niewyobrażalna sytuacja że aż trudno mi sie w niej odnaleźć, ale nie podarowałbym mu tego.

nowy sposob kupowania przez handlarzy :lol:
za drogie sa na Zachodzie, za drogie sa na aukcjach poleasingowcow(i z reguly szrot, bo te lepsze biora Ci co nimi jezdzili) to szukaja od prywatnych osob i probuja wmawiac glupoty, liczac ze ktos nie wie co ma. Moj znajomy sie nie dal oszukac, ale np. jakas kobieta uwierzy w to co mowia i sprzeda kilka tys ponizej wartosci rynkowej.
Ten numer z klima byl zabojczy, trzeba przyznac :lol:
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Maj 2011, 13:20

a co myslicie o tej e46:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
adolf206
Początkujący

16 Maj 2011, 14:29

Widze że napalileś sie na BMW a z nimi to róznie jest zależy kto nim wcześniej smigał, ale pewnie w dupe dostało 16 tys nie całe na 13letnie auto :/ ja bym to przemyslal i szukał czegoś młodszego ;) zależy do czego to auto ma Ci służyć. A jak już tak na gwałt to szukaj po forach klubowych BMW, ciekawe czemu chce na Golfa IV zamieniac :D ?
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

16 Maj 2011, 14:38

akurat e46 mi sie podoba....moze zaproponuj jakies inne autko do 20 tys...
adolf206
Początkujący

16 Maj 2011, 17:22

BMW to dobra propozycja a z innych to może Alfa 166?
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

17 Maj 2011, 16:44

alfa z chłopaków nie płacza :D
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

17 Maj 2011, 18:23

pod uwage biore takze autka mniejsze niz e46:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
chociaz nie ukrywan ze 46 bardziej mi sie podoba...
adolf206
Początkujący

17 Maj 2011, 20:40

Obstawiam, ze toledo da Ci wiecej frajdy z jazdy.

Wiecej, bo e46 będzie częściej stało w warsztacie(skoro za 16 tys chcesz 328 :roll: ) sprawdź ceny w De(ok 5 tys euro za coś z początku produkcji, do tego 18,6% akcyzy i reszta opłat rejestracyjnych)
Z tym budżetem radzę dozbierać lub zejść na ziemie i szukać tańszej fury niż BMW
JerzyB333
Stały forumowicz

18 Maj 2011, 06:56

20 jestem w stanie wydac na auto....teraz to juz sam nie wiem...jedni mowia ze za 20 kupi sie jakie takie e46 inni ze min 25 trzeba dac...zielony jestem
adolf206
Początkujący

18 Maj 2011, 08:27

barol91 napisał(a):BMW to dobra propozycja a z innych to może Alfa 166?
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Popieram :!:
2.5 V6 bardzo dobry motor... Jak znalazłbym trochę wolnego czasu, a byłbyś zainteresowany tym samochodem to mogę podjechać i obejrzeć go tak z grubsza.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005