Pomysł na samochód za 8 000zł!!!

27 Lip 2011, 16:37

Nie masz racji, niemieckie samochody tego segmentu to dokładnie ten sam poziom co francuzy czy japońce.
Aczkolwiek muszę się z Tobą zgodzić, z powodu utraty wartości możesz kupić niemieckie auto o generację nowsze niż francuskie czy japońskie.
Mając dylemat Focus vs 306 vs Corolla e11 wziąłbym Forda bo jest nowocześniejszy pod każdym względem a do porównywalnych z nim 307 czy e12 trzeba sporo dołożyć.
O ile znajdziesz egzemplarz odpowiednio zabezpieczony przed korozją i nie zamierzasz montować gazu to taki Focus jest lepszym wyborem niż Golf IV czy Astra II.
Jest przestronniejszy, lepiej się prowadzi no i nieco tańszy w zakupie.
Musisz też zwracać uwagę na to czy auto nie było poflotowe, Focus bardzo często był użytkowany we flotach.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Lip 2011, 16:48

No jasne że Focus jest najlepszym rozwiązaniem w tym przedziale cenowym. Sam jeżdżę nim już prawie 2 lata, isobię go chwalę, auto jest nie do zajebania i przy tym wygląda topowo ;)
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

27 Lip 2011, 16:54

Chodzi mi glownie o to ze niemieckie samochody sa wytrzymale!! maja dobre silniki i dobre blachy

Niemieckie auta nie mają dobrych blah kolego. Ople słyną ze swojej rdzy, a VW nie są lepsze. Ktoś Ci kitu nawciskał.
Znajomy ma focusa i to takiego 2002 czy 2003r. i chwali sobie, choć nie wiem dlaczego bo dla mnie nie jest normalne, że trzeba 5000zł rocznie ładować w naprawy. Ale tak jest z dieslami jak źle trafisz, a większość focusów to diesle. Jeśli 306 jest za mały dla Ciebie to także Polo i Ciciv odpada. A3 raczej nie ma tanich części. Na Almere N16 nie starczy, jedynie n15 w hatchbaku, bo sedan to brzydal. A żeś się uparł na stereotypy. Przykro mi ale za 8000zł najlepiej kupić nowszego francuza typu Clio II 2000-2001 czy też Xsara II do 2002r. Bo to za mało na niemieckie i japońskie auto przełomu wieków. Chyba że suzuki swift. Super auto na miasto i tanie jak barszcz.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

27 Lip 2011, 18:12

No chyba że Nubira II.
np [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012