Poszukiwani właściciele samochodów Nissan Navara D22

18 Paź 2009, 11:06

tomekh2 napisał(a):Mam zamiar kupienia takiego auta z rozwalonym silnikiem . Podobno pasuje słupek(blok i korpus ) od terrano 2 2.7 tdi bąź od nowej navary i jest bezawaryjne. Czy ktos tego prubował
TD27T nie pasuje, nie jest to plug&play trzeba rzeźbić oczywiście 2,7 to fajny silniczek i wart zainteresowania ale na prawde dużo tańsza by musiała być ta nawarka żeby się opłacało, licząc na biede silnik kompletny z osprzętem, bo niewiele przełożysz ze starego to ze 4000 żeby się jeszcze do czegoś nadawał :wink: + skrzynia +przerobienie wałów + zrobienie mocowań silnika i montaż policz czy dalej ci się opłaca :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

19 Paź 2009, 20:27

5000 euro koniec 2003 roku bardzo zadbany wypasiony, ma nawet webasto Pasowało by jakiś zdrowy silnik zamontować ,a boje się orginału ze względu na wade. On ma właśnie wał zatarty i korbowód wyszedł bokiem
tomekh2
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

19 Paź 2009, 22:13

tomekh2 napisał(a):5000 euro koniec 2003 roku bardzo zadbany wypasiony, ma nawet webasto Pasowało by jakiś zdrowy silnik zamontować ,a boje się orginału ze względu na wade. On ma właśnie wał zatarty i korbowód wyszedł bokiem
kup nowy silnik juz bez wady w aso dostaniesz numery od jakich wada została wyeliminowana :wink: a one nie miały akcji serwisowej jak Y61 z silnikiem 3.0??
wymiana silnika na TD27 to jednak troche roboty jest :wink: ja nie mówie że się nie da tylko sam musisz zdecydować czy ci się opłaca
pocieszny
Forumowicz VIP

20 Paź 2009, 19:25

Byłem w ASO staja murem że nie było wady, ale dziwnym trafem maja zestaw naprawczy bagatela 35 tyś. Nowy silnik 50 tyś. Ale pasuje dół od d40 jakies 4.5 tys dośc młodyz 2007
tomekh2
Nowicjusz

20 Paź 2009, 23:55

tomekh2 napisał(a):Byłem w ASO staja murem że nie było wady, ale dziwnym trafem maja zestaw naprawczy bagatela 35 tyś. Nowy silnik 50 tyś. Ale pasuje dół od d40 jakies 4.5 tys dośc młodyz 2007
nowy w znaczeniu po usunięciu usterki :wink: znam osoby co sprawę naświetlały, co do finału mogę się dopytać, choć z tego co się orientuje, maile do zarządu Nissana poszły w formie protestu zbiorczego ponad rok temu, z jakim efektem nie interesowałem się :oops: sam się kiedys zastanawiałem nad takim King Kabem po wybuchu :mrgreen: tyle że ja bym wrzucał wielkie kowadło 4,2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Paź 2009, 21:13

pocieszny napisał(a)::mrgreen: tyle że ja bym wrzucał wielkie kowadło 4,2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
za dużo przeróbek i przekroczył by swoją wartość podejrzewam, a nowy czyli 0 km. ps Jak możesz to popytaj. J jeszcze jedno, może ktos ma silnik od d40 do sprzedania
Ostatnio edytowany przez tomekh2, 21 Paź 2009, 21:17, edytowano w sumie 1 raz
tomekh2
Nowicjusz

21 Paź 2009, 21:15

tomekh2 napisał(a): nowy czyli 0 km
nowy TD42ETi (słupek, czyli silnik, skrzynia, reduktor, pedał gazu, wszystkie czujniki, komputer) czyli przejechane 0km to koszt 39 tysi, a ilość przeróbek potworna :mrgreen: :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Paź 2009, 21:27

nie podawać mi tu ogłoszeń proszę :wink:

a ja bym 4.4 V8 beemki zapodał. lać na ilość przeróbek, jaki wygar by to miało :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

21 Paź 2009, 23:40

Karson napisał(a):nie podawać mi tu ogłoszeń proszę :wink:
to informacja nie ogłoszenie ani ja na tym nie zarabiam ani nic :mrgreen: zreszta uważam że cena jest z kosmosu :mrgreen: :mrgreen:
6.3V8 w dieslu :twisted: kiedyś w dodge`u pickupie takim jeździłem 400 obrotów na minute, słychać który garczek odpala w tym momencie :twisted:
pocieszny
Forumowicz VIP

22 Paź 2009, 08:37

pocieszny napisał(a):
Karson napisał(a):nie podawać mi tu ogłoszeń proszę :wink:
to informacja nie ogłoszenie ani ja na tym nie zarabiam ani nic :mrgreen: zreszta uważam że cena jest z kosmosu :mrgreen: :mrgreen:
6.3V8 w dieslu :twisted: kiedyś w dodge`u pickupie takim jeździłem 400 obrotów na minute, słychać który garczek odpala w tym momencie :twisted:

nie chodziło o Ciebie tylko Tomkah2. ale miło, że się tłumaczysz :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

22 Paź 2009, 09:31

Karson napisał(a):ale miło, że się tłumaczysz :mrgreen:
jestem niewinny :!: :!: :!: :!: :mrgreen: sie nie tłumacze tylko informuje :mrgreen:
@tomekh2 nie szukaj nowego bo cena z kosmosu, za cene nowego to będziesz miał ze 3 używane TD27T z montażem :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

22 Paź 2009, 17:56

sory jakie ogłoszenie ja tego nie sprzedaje a tym bardziej nie kupujemiałbym kupic taki drogi silnik do starszego auta
to lepiej ayto z dobrym silnikiem jest taniej hahaha
tomekh2
Nowicjusz

30 Paź 2009, 21:32

Hej też mam d22 king cab z tym felernym silnikiem ale mam inny problem -przy normalnej jezdzie po miescie pali mi ok 16l a na trasie ok 10 czy ktos to potwierdza czy tez jest cos nie tak , auto ma odejscie i nie dymi o dziwo :???: z motorem cos zaczyna sie dziac a ma tylko 50 tys jakby dmuchał do miski /po odkreceniu korka duzy dmuch/ i po odpaleniu delikatnie stuka -jakby zawór lub popychacz na ciepło ładnie chodzi.a tak w ogóle to jaka jest budowa tego silnika tzn jaki rozrzad czy wtryski sa mechaniczne czy elektryczne czy ktos grzebałw egr może ,?
hryc20824
Nowicjusz

Miejscowość: pol

04 Lis 2009, 22:41

Przeważnie po jakim przebiegu występuje usterka silnika D22 zatarcie paneweki i usterka korbowodu.
andbro
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno

08 Lis 2009, 11:12

Po zakupie tego autka z rozwalonym silnikiem okazało się że skutkiem awarii było.
1. Uszkodzona rurka smarowania turbiny. Wypompowywało olej na drogę .
2. Zamulona chodnica. Miedzy chłodnicą klimy a chłodnicą silnika zebrało się sporo syfu.
I Nie ze ktos o to nie dbał bo auto bardzo zadbane
po prostu od zewnącz tego nie widać trzeba rozebrać [myjąc chłodnice tylko wpompowujemy syf między nie ]
po naprawie napisze o kosztach i sposobie
tomekh2
Nowicjusz