Powie mi ktoś co to za wężyk? Toyota Corolla e10

08 Sie 2019, 14:48

Witam, posiadam corolle e10 93r od niedawna i staram sie powolutku doprowadzić ja do ładu. Mam taki problem że chce kupic wężyk, ale nie mam pojęcia od czego on jest ani gdzie dalej przychodzi (był tak jak na zdjęciu od poczatku po prostu luzem). Obstawiam że to jakieś odpowietrzenie, no ale nie znam sie i prosiłbym o pomoc. Co to od czego to, gdzie przychodzi i gdzie mógłbym takie coś kupić bo jest to tragicznie opatentowane jak widać na ten moment. Z góry dzięki za pomoc :) .
ps. to nie przychodzi w ten otworek po prawej, stamtąd wypinałem co innego by wymontować rozrusznik.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

playboong
Obserwowany

09 Sie 2019, 12:08

Na zdjęciu z pokrywy zaworów masz ten jeden wężyk który trzymasz i drugi króciec widać nie podłączony po prawej stronie. One służą do przewietrzania skrzyni korbowej silnika i powinny być podłączone z kolektorem dolotowym lub przy filtrze powietrza w zależności od silnika ale w twoim silniku to ten co trzymasz powinien być podłączony z tym zaślepionym wężem obok twojej ręki, a ten króciec bez węża zaraz gdzieś za przepustnicą. Znalazłem zdjęcie (załączam poniżej) z takim silnikiem jak twój (może nieco inny ale zasada podłączenia taka sama jak u ciebie) na którym widać podłączenia tych wężyków.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Sie 2019, 01:34

Dziekuje Ci bardzo. Prosze o zamkniecie tematu :).
playboong
Obserwowany