Tuareg 2006 problem z turbina

10 Sie 2019, 17:20

Witam wszystkich !!!
Mam problem z moim nowo zakupionym tuaregiem,chodzi mi dokładnie o sterowaniem turbina,czasem gdy odpalam auto jest wszystko normalnie auto ma moc,czasem gdy już go zgasze albo się zatrzymam auto nagle traci moc a na komputerze wychodzi błąd P0046 czyli z tego co już wiem elektromagnes sterowania turbina,co ciekawe błąd potrafi zniknąć i auto chodzi tak jak było wcześniej czyli ewidentnie się może zawieszac,moje pytanie czy można to jakoś reanimowac ? Jakie najlepsze rozwiązanie w mojej sytuacji będzie najlepsze,proszę o konkretne porady oraz rozwiązania.Z góry dzięki :D
Romflo
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Tuareg
Silnik: 3.0 225Km
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

10 Sie 2019, 20:38

Panie ale napisz jaki to silnik
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Sie 2019, 23:14

Niewykluczone,że dopadł cię problem osławionej "kostki" . Przy tym sterowniku turbiny jest taka plastikowa kostka,popatrz czy nie poluzowana,nie została mechanicznie np.uszkodzona.Jeżeli to rzeczywiście "kostka" no to będzie delikatny problem.
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997

11 Sie 2019, 03:36

A z tego całego zamieszania zapomniałem napisać,silnik to 3.0d później jak będę miał chwilkę to zobaczę ta kostkę o której wspomniałeś i napiszę czy cos niepokojącego dostrzegne
Romflo
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Tuareg
Silnik: 3.0 225Km
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...