Prawo Jazdy - Od czego zacząć?

06 Lut 2019, 16:00

Cześć, nie wiem czy to odpowiedni dział,z góry przepraszam.

Planuję zrobić prawo jazdy kat C i tu moje pytanie, od czego zacząć?
Co pokolei powinienem zrobić aby zdobyć wszystkie uprawnienia,kursy aby pracować jako Kierowca, ze zwykłymi towarami.
Wiem że to troche kosztuję lecz słyszałem i czytałem że może być nawet dofinasowane w 80% czy ktoś coś wie więcej na temat dofinasowań?
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

06 Lut 2019, 19:13

Przez urząd praca dostajesz dofinansowanie na prawo jazdy kat. C. Trzeba sie tam zarejestrować i zgłosić wniosek o dofinansowanie.
gber44

07 Lut 2019, 01:20

gruber99 napisał(a):Przez urząd praca dostajesz dofinansowanie na prawo jazdy kat. C. Trzeba sie tam zarejestrować i zgłosić wniosek o dofinansowanie.

Przez urząd pracy to wiem ale chodzi mi o dofinasowania na firmę.
Gdzieś czytałem % zależny jest od wielkości firmy Mikrofirma Mała firma i Duza Firma. Tylko jak/gdzie z tego skorzystać
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Elantra - europejska premiera nowego modelu
    Podczas tragów motoryzacyjnych Motor Show 2016 w Poznaniu Hyundai zaprezentował całkowicie nowy model Hyundai Elantra. Była to pierwsza we współczesnej historii targów europejska premiera modelu, co sprawiło, ...
    MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
    Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...