REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
j@c3k napisał(a): po dwa pasy w każdą stronę, poza obszarem zabudowanym, max prędkość to 90 km/h
j@c3k napisał(a):Czy (..) mogę jechać prawym pasem 70 km/h ?
j@c3k napisał(a):Czy jako rozważny ale jednocześnie mało doświadczony kierowca mogę jechać prawym pasem 70 km/h ? Czy jadąc w ten sposób będę przeszkadzał innym? Czy to nie za wolno?
j@c3k napisał(a):A ile powinienem minimalnie jechać na dwu/trzypasmowej autostradzie (140)?
istnieje coś takiego jak "utrudnianie ruchu" i jeśli śmigasz z małą (rzeczywiście małą) prędkością to Policja może nałożyć mandatMotoAlbercik napisał(a):Jeszcze nikt chyba nie dostał mandatu za to, że jechał za wolno
MotoAlbercik napisał(a):jak jakiś tir jedzie sobie 90 km/h, to sprawa kierowcy tego tira
MotoAlbercik napisał(a):Nie ma podanej w żadnym przepisie minimalnej prędkości z jaką powienien jechać samochód po drodze.
pocieszny napisał(a): śmigasz z małą (rzeczywiście małą) prędkością
silvo44 napisał(a):... oczywiście - przecież popełnia wykroczenie ... max dop prędkość dla wszystkich pojazdów pow 3,5 tony to 80 km/h ...
Dishman napisał(a):Chciałbym zauważyć, że autor nie pyta o to jak to jest w przepisach, ale wykazuje się myśleniem i chce jeździć płynnie i bezproblemowo dla całego ruchu pojazdów.
MotoAlbercik napisał(a):. Znak C-14 stosowany jest, gdy kierujący nagminnie zmniejszają prędkość jazdy z przyczyn niewynikających ze stanu technicznego drogi." Poza tym, przejechałem już całe tysiące km i jeszcze takiego znaku nigdzie nie widziałem...Na naszych polskich dziurawych drogach ten znak nie miałby zastosowania![]()