Otóż zauważyłam że po jakimś czasie od używania auta np po 1 h jeżdżenia szczególnie przy niższej prędkości do 40 km /h przy każdej zmianie biegów zaczyna mi jakby "skakać" w sensie mozie nie skakać ale tak lekko "drgac" "popychać" tak jakby za wczesnie wrzucałam bieg. Ale na samym początku jazdy nie ma tego dlatego myślałam już że problem znikał a potem znowu się tak dzieje. Taak jakby dzieje się to przy nagrzanych już dobrze silniku.
Hm… nie bardzo rozumiem kiedy ten problem występuje ;/ Zmieniasz bieg puszczasz sprzęgło i wtedy pojawiają się te drgania? Jeżeli tak to może bieg od prędkości z jaką jedziesz jest źle dobrany i np. jest za wysoki.
Tak dokładnie. Po włączeniu nowego biegu i puszczeniu sprzęgła. To nie są drgania ino jakby "pchania". Ale nawet jak miałam inne auto i źle się bieg wrzucił to tak się nie robiło... I to się pojawia po jakimś czasie jeżdżenia. Na poczatku jest normalnie.
Tak szybciej rosną. No jeździłam teraz kilka dni ale codzienie bardzo krótki trasy. Po 15 minut. Bo z miejsca na miejsce jeździłam i nic się nie robiło. Nic nie "zaciągało" mnie po zmianie biegu na wyższy. Tak się działo jak np jeżdżę autem już ponad godzinę i silnik jest rozgrzany do 90 stopni.
To może sugerować ślizgające się sprzęgło a to z kolei jeżeli to prawda wskazuje na możliwy problem z wrzucaniem biegów ze względu na słabe już sprzęgło.
Darmowe ogłoszenia motoryzacyjne - Twoje auto w kilku krokach Rynek motoryzacyjny nieustannie się zmienia, a potrzeby kupujących i sprzedających są coraz bardziej zróżnicowane. W świecie, gdzie liczy się szybkość, przejrzystość i wygoda, darmowe ogłoszenia motoryzacyjne stanowią ...
Skoda Octavia - zmodernizowana trzecia generacja modelu Premiera gruntownie zmodernizowanej trzeciej generacji modelu OCTAVIA miała miejsce 10 stycznia w Akademii Sztuk Pięknych w Wiedniu. Podczas trwającej dwadzieścia minut prezentacji Prezes Zarządu ŠKODY Berhnard Maier ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.