24 Mar 2010, 14:08
Witam! Ogólnie pierwszy raz jestem na jakimkolwiek forum ,proszę wiec o wyrozumiałość, ściągnąłem autko z niemiec Accorda Coupe 2000r z silnikiem 2.0 wersja USA , wszystko jest pięknie ładnie autko śmiga jak należy, ale od zimy mam problem z autoalarmem,alarm jest oryginalny, polega to na tym ze czasami się nie uzbraja , zamyka się po prostu z pilota ale nie migają kierunki i nie pali się czerwona dioda security w drzwiach, co najlepsze gdy otworze maskę przednia i zamknę to czasami łapie i alarm znowu działa,zamykam drzwi z pilota bez problemu się uzbraja ,oczywiście tak myślałem... że jest już wszystko dobrze... ale po np 3 albo 4 godzinach , czasami potrafi po godzinie wyje tak bez powodu włączają się awaryjne tak jak to w każdym aucie z autoalarmem ....ale bez powodu ?, nie wiem co z tym zrobić , gdzie leży przyczyna takiego dziwnego zachowania autoalarmu? może czujnik? Czy można coś zrobić aby zamykał się samym centralnym bez uzbrajania? Szczerze to ten alarm nie jest mi w ogólne potrzebny, jedynie powoduje zdenerwowanie bo w każdej chwili możne się załączyć po czym muszę schodzić na podwórko i go wyłączać.Może ktoś wie jaki alarm był montowany do tego modelu?Proszę o pomoc.