Problem z Autoalarmem Accord Coupe 2000r

24 Mar 2010, 14:08

Witam! Ogólnie pierwszy raz jestem na jakimkolwiek forum ,proszę wiec o wyrozumiałość, ściągnąłem autko z niemiec Accorda Coupe 2000r z silnikiem 2.0 wersja USA , wszystko jest pięknie ładnie autko śmiga jak należy, ale od zimy mam problem z autoalarmem,alarm jest oryginalny, polega to na tym ze czasami się nie uzbraja , zamyka się po prostu z pilota ale nie migają kierunki i nie pali się czerwona dioda security w drzwiach, co najlepsze gdy otworze maskę przednia i zamknę to czasami łapie i alarm znowu działa,zamykam drzwi z pilota bez problemu się uzbraja ,oczywiście tak myślałem... że jest już wszystko dobrze... ale po np 3 albo 4 godzinach , czasami potrafi po godzinie wyje tak bez powodu włączają się awaryjne tak jak to w każdym aucie z autoalarmem ....ale bez powodu ?, nie wiem co z tym zrobić , gdzie leży przyczyna takiego dziwnego zachowania autoalarmu? może czujnik? Czy można coś zrobić aby zamykał się samym centralnym bez uzbrajania? Szczerze to ten alarm nie jest mi w ogólne potrzebny, jedynie powoduje zdenerwowanie bo w każdej chwili możne się załączyć po czym muszę schodzić na podwórko i go wyłączać.Może ktoś wie jaki alarm był montowany do tego modelu?Proszę o pomoc.
Robertox
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Jak kupić auto - kilka przydatnych wskazówek
      Zakup samochodu to ważna inwestycja, wymagająca namysłu. Przyszli właściciele nowych czterech kółek niejednokrotnie stają w takich momentach przed wielkimi dylematami, które nie sprowadzają się tylko do wyboru ...