Problem z elektryczna szybą Renault Laguna II

08 Wrz 2017, 07:29

Cześć mam pewien problem z szybą lecz nie wiem co może być tym spowodowane póki co nie chce rozbierać boku bo się na tym nie znam i nie chce tego pogorszyć.

Problem z elektryczna szybą Renault Laguna II
Helion12
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: Renault Laguna II

08 Wrz 2017, 07:32

Czerwonymi paskami zaznaczyłem do jakiego najwyższego/najniższego poziomu potrafi szyba podnieść się elektrycznie wyżej/nizej się nie da bo się nie wiadomo czemu blokuje, silnik dalej nie pracuje.
Helion12
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: Renault Laguna II

13 Wrz 2017, 13:39

Jak silnik dalej pracuje, a nie podnosi i opuszcza szyby to jest jakiś problem z całym mechanizmem. Jeżeli by się wyłączał przy tych pozycjach to inna sprawa. Będziesz musiał zajrzeć do środka i sprawdzić co się tam dzieje.

Wcześniej szyba działała bez problemów nie miałeś jakichś oznak typu niedomykanie lub nie otwierała się do końca?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Wrz 2017, 19:09

Nie słychać tam dziwnych odgłosów??? Wygląda to na uszkodzoną linkę od mechanizmu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Wrz 2017, 10:28

Mój szwagier też ma ten problem, przypadkiem rozmawiałem z nim o tym wczoraj. Chętnie poznam rozwiązanie tego problemu, podrzucę mu.
Zapytam go też, w jaki sposób naprawił swoje, jeśli będzie pierwszy.
Kupiłem tempomat i cześć ;)
damian90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 01 2008
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna

15 Wrz 2017, 12:39

Tak czy inaczej trzeba zdemontować boczek i sprawdzić co blokuje szybę. Może to być linka, sprawa prowadnicy, ale wtedy szyba musiałaby coraz ciężej chodzić i byłoby to rozłożone w czasie. Może też być uszkodzona plastikowa prowadniczka, która jest na samej górze. Jak pęknie, to się będzie obracać i blokować szybę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...