Cześć mam pewien problem z szybą lecz nie wiem co może być tym spowodowane póki co nie chce rozbierać boku bo się na tym nie znam i nie chce tego pogorszyć.
Czerwonymi paskami zaznaczyłem do jakiego najwyższego/najniższego poziomu potrafi szyba podnieść się elektrycznie wyżej/nizej się nie da bo się nie wiadomo czemu blokuje, silnik dalej nie pracuje.
Jak silnik dalej pracuje, a nie podnosi i opuszcza szyby to jest jakiś problem z całym mechanizmem. Jeżeli by się wyłączał przy tych pozycjach to inna sprawa. Będziesz musiał zajrzeć do środka i sprawdzić co się tam dzieje.
Wcześniej szyba działała bez problemów nie miałeś jakichś oznak typu niedomykanie lub nie otwierała się do końca?
Mój szwagier też ma ten problem, przypadkiem rozmawiałem z nim o tym wczoraj. Chętnie poznam rozwiązanie tego problemu, podrzucę mu. Zapytam go też, w jaki sposób naprawił swoje, jeśli będzie pierwszy.
Tak czy inaczej trzeba zdemontować boczek i sprawdzić co blokuje szybę. Może to być linka, sprawa prowadnicy, ale wtedy szyba musiałaby coraz ciężej chodzić i byłoby to rozłożone w czasie. Może też być uszkodzona plastikowa prowadniczka, która jest na samej górze. Jak pęknie, to się będzie obracać i blokować szybę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Podatek od kupna samochodu – co musisz wiedzieć przed zakupem auta Kiedy kupujesz auto, umowa sprzedaży może zostać objęta podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czyli PCC. Nie zawsze jednak będzie trzeba go płacić. Sprawdź, czy obowiązuje Cię podatek od kupna samochodu, ile wynosi, jak ...
Jak bezpiecznie podróżować z psem? Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.