Problem z instalacją LPG

07 Maj 2013, 16:55

Witam, w styczniu zakupiłem Alfe Romeo 155 z silnikiem 8V 1.8 TS z zamontowaną instalacją Landirenzo która okazała się wadliwa ponieważ auto nie paliło na LPG oraz PB.

Gazownik przejrzał całą instalację, podłubał w parowniku i auto zaczęło jeździć bez problemu do tej pory ponieważ kilka dni temu zaczęły się problemy, mianowicie samochód gasnął, krztusił się a na koniec okazało się iż jeździłem na PB mimo iż kontrolka od gazu wskazywała przełączenie na LPG.

Rozkręciłem i wyczyściłem elektrozawór, wymieniłem filtr zmontowałem wszystko tak jak było po czym wszystko wróciło do normy i objawy znikneły lecz po 2 dniach problem wrócił oraz dodatkowo wróciła usterka z przeszłości gdzie po włączeniu zapłonu kontrolka od gazu nie chciała zaskoczyć.

Czy to może być wina niskiej jakości gazu czy może jakaś inna usterka?
Pozdrawiam.
Surg
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 11 2012
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Alfa Romeo 155
Silnik: 8V 1.8 TS
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

11 Maj 2013, 10:24

napisz której generacji jest instalacja. Na komputerze masz napisaną nazwę czyli rodzaj (LCS AV05, LCS ER, LCS EE, IGS, Omegas)?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Volvo V60 Plug-IN - Najbezpieczniejsza hybryda na świecie
    Nowe Volvo V60 Plug-IN zostało określone przez Euro NCAP najbezpieczniejszym autem na świecie wyposażonym w napęd hybrydowy. W teście europejskiego instytutu samochód otrzymał najwyższy wynik pięciu gwiazdek. "Wszystkie ...