Problem z kierunkowskazem

17 Sie 2012, 14:27

Witam!

Od pewnego czasu mam problem z prawym kierunkowskazem przednim jak i tylnim.
Podczas gdy uruchamiam prawy kierunkowskaz zaczyna on migać normalnie, lecz gdy wcisnę pedał hamulca nagle zaczyna "wariować" tzn. wykonuje bardzo szybkie ruchy. Dzieje się tak tylko wtedy gdy naciskam pedał hamulca, co może być spowodowane takim zajściem ? Również gdy poleciłem znajomemu wciścięcie pedału hamulca i prawego kierunkowskazu zauważyłem, że z tyłu na zmianę miga żarówka STOPU i żarówka kierunkowskazu czego już zupełnie nie rozumiem.

Chciał bym polecić się waszego zdania, jak mogę rozwiązać mój problem.

Pozdrawiam
wielgosz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 01 2012
Auto: Opel astra F
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

17 Sie 2012, 15:37

słaba "masa" w tej lampie, styki
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG

17 Sie 2012, 16:54

Jak mogę to zlikwidować ?
wielgosz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 01 2012
Auto: Opel astra F
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1994

17 Sie 2012, 22:02

wielgosz napisał(a):Jak mogę to zlikwidować ?

Dostać się do złącza lampy , odłączyć , obejżeć i postępować dalej w zależności co zobaczyłeś. Styki skorodowane , zalezione nalotem wyczyścić . Gorzej jak zgrzane , przetopione . Dasz radę :D Trzeba tylko trochę chęci i zanim zadasz takowe pytanie , zajrzyj tu i tam ......Jeśli napotkasz jakiś problem podczas prac , to wtedy pytaj.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

24 Sie 2012, 09:32

Styki plusowe są osobno na każdą żarówkę, za to masa jest tylko jedna na całą lampę, dlatego też często tylko styk masowy ulega zaśniedzeniu. Usunięcie usterki to przeczyszczenie styku papierem ściernym (lub preparatem o nazwie kontakt). W razie przetopienia najlepiej poprowadzić przewód od karoserii samochodu prosto do lampy (bez żadnych złączek). Jeśli masz dostęp to możesz przeczyścić styk masy lampowej przy karoserii.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999