Problem z olejem w Vitarce

29 Maj 2012, 11:27

Witam, niedawno temu kupiłem Suzuki Vitare z 1992r.
Na pierwszy widok wydawała się okej, popatrzyłem pod spój i na prace silnika też było wszystko fajnie, ale od niedawna za uwarzyłem że pod autem robią się spore plamy oleju z silnika.
Ale problem jest taki że jak wchodzę pod silnik to nie widać z kąt od kapie, a poziom oleju na bagnecie drastycznie się zmiejsza. Bardzo proszę o jakieś rady i powiedzenie mi ile coś takiego może kosztować jeśli chodzi o naprawe u mechanika.
KamilSz
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 08 2011
Auto: Suzuki Vitara, 1.6 KAT

29 Maj 2012, 12:43

Reaguj natychmiast,niestety trzeba zdjąć osłony od spodu i zobaczyć,najprawdopodobniej z silnika od strony skrzyni biegów,może być ze skrzyni biegów itd.itp.Musisz ustalić jaki to olej,silnikowy,przekładniowy ,czy fluid ze wspomagania.Mechanikom każ wymienić wszystkie uszczelnienia,które występują w obrębie rozbieranych elementów,wszystkie!Pamiętaj o tym :!: Lepiej jest,gdy silnik cieknie na zewnątrz,niż miałby żreć olej!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...