Problem z rejestracją - brakuje jednej umowy

26 Sty 2021, 10:36

Witam. Mam problem o treści kupiłem samochód i brakuje jednej umowy pomiędzy wcześniejszym właścicielem pojazdu a osoba która mi go sprzedała , gościu robi mnie w konia mówiąc że dał mi ta umowę i teraz pytanie : gościu wyrejestrował auto i teraz nie potrzebuje tej umowy do rejestracji auta? Proszę o pilną odpowiedź
MartaLelek
Obserwowany

• 26 Sty 2021, 11:43

MartaLelek napisał(a):brakuje jednej umowy pomiędzy wcześniejszym właścicielem pojazdu a osoba która mi go sprzedała
    Jeżeli osoba od której kupiłeś auto była tylko pośrednikiem i nie zarejestrowała samochodu to musisz mieć również umowę z właściciela od którego kupiłeś auto z wcześniejszym właścicielem na którego auto było zarejestrowane.
    MartaLelek napisał(a):gościu wyrejestrował auto i teraz nie potrzebuje tej umowy do rejestracji auta?
    On nie potrzebuje bo wyrejestrował auto podając osoby która je kupiła czy tej od której Ty kupiłeś samochód. Ty natomiast musisz mieć ciągłość umów żeby zarejestrować auto.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
      Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...