Problem z zamykaniem z kluczyka - Seat Leon I

05 Sty 2024, 19:35

Witam,
Mam problem z moim Leonem 1 generacji
Gdy próbuje zamknąć drzwi kluczykiem od strony kierowcy zamek centralny nie działa i zamyka tylko drzwi kierowcy(Otwieranie z kluczyka normalnie otwiera wszystkie drzwi). Natomiast jak jestem w środku to z guzika na boczku drzwi mogę normalnie zamykać otwierać wszystkie drzwi. Nie posiadam zaprogramowanego kluczyka ponieważ przy zakupie dostałem tylko jeden klucz.
beasykoks
Obserwowany

Zdjęcia: 0

07 Sty 2024, 12:47

Z opisu można wywnioskować, że problem leży w samym samym zamku. Zdarzało się że w grupie VAG korodowały, gniły przełączniki (switch) w zamku i czasem np. otwierał, a nie zamykał albo zamykał a nie otwierał itp. Zajrzałbym do samego zamka celem diagnozy.

Zerknij jeszcze do tego tematu seat-leon-i-centralny-zamek-vt104995.htm
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...
    Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...