Problem ze wskaźnikiem temperatury! Nissan Primera p10

30 Sty 2011, 14:58

Otóż mam problem ze wskaźnikiem temperatury wody, obecne jest dziwne zachowanie, jadąc wczoraj z prędkością ok. 100 km/h wskaźnik podszedł prawie do czerwonego pola, na zjazdówce z trasy jadąc na luzie wskaźnik opadł do optymalnej temperatury, w trakcie dłuższego użytkowania zauważyłem że silnik jak pracuje na wyższych obrotach wskaźnik idzie w górę, zaś na luzie momentalnie obniża się, nie ma takiej opcji żeby w Diesel'u silnik ostygł w ciągu paru sekund. Moja Primera posiada dwa czujniki, od którego wymiany wpierw zacząć?

pozdrawiam.
pikunik
Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

31 Sty 2011, 16:39

pikunik napisał(a):Diesel'u silnik ostygł w ciągu paru sekund

Owszem jest;) diesel ma bardzo dobra sprawnosc cieplna, przez co wolno sie nagrzewa i szybko stygnie.

Ale nie otym...

Czujniki masz ok, ale proponuje od termostatu panie kolego zaczac;) Mysle ze po jego wymianie problem ustapi.
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 zdobywa cztery nagrody - Euro NCAP advanced
    Konsorcjum Euro NCAP uhonorowało Audi A3 czterema tytułami "Euro NCAP advanced". Wyróżnienia te przyznawane są za innowacyjne systemy zapobiegające wypadkom, których skuteczność wykracza poza standardy bezpieczeństwa ...
    Jak często kierowca powinien badać wzrok?
    Jak często kierowcy badają wzrok? Zwykle, gdy ubiegają się o prawo jazdy. Później, jeśli na tym etapie nie stwierdzono wady wzroku, nie mają już takiego obowiązku i mogą bagatelizować nieostrość widzenia. Kierowcy ...